Na poljoprivrednim kulturama u Vidovcu organizirani dani polja uz pokuse

Objavljeno: 14.06.2013. 09:03

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: varazdinska-zupanija.hr

Poljoprivredni proizvođači i članovi udruge orača u suradnji s Poljoprivrednom savjetodavnom službom i Petrokemijom d.d. i ove godine organizirali su provođenje pokusa na povrtlarskim kulturama na nekoliko OPG-a.

Pokusi su provedeni na parcelama OPG Melnjak Ivice iz Papinca na češnjaku, PPP Cafuk Zdravka iz Domitrovca na zelju (biljke sjemenjačice za proizvodnju sjemena varaždinskog zelja) kao i na OPG-u Božidara Šantek iz Cargovca na hokaido tikvicama.

Plan gnojidbe izrađen je na temelju provedene analize tla u suradnji sa kolegicama iz Petrokemije prema potrebama pojedinih biljnih vrsta. Gnojidbeni pokusi postavljaju se u tri varijante s različitim kombinacijama gnojiva dok četvrta parcela predstavlja kontrolu.

Cilj ovakvih gnojidbenih pokusa je utvrditi najbolju formulaciju kompleksnih NPK gnojiva i optimalnu količinu za pojedine povrtne vrste.

Prezentaciji rezultata pokusa nazočili su zamjenik župana Alan Košić i dr.sc. Dragutin Vincek pročelnik upravnog odjela za poljoprivredu i zaštitu okoliša.

Komentari