Ironično o jučerašnjoj sjednici

Na Poslovnom uzletu gradonačelnik Habuš zonu u Brezju nazvao novim početkom

Objavljeno: 26.02.2016. 12:26

Zadnja izmjena: 26.02.2016. 13:33

Foto: Siniša Sović / Foto agencija Sjever

Otvorenje „Poslovnog uzleta grada Varaždina“, manifestacije koje se danas održava u varaždinskoj Areni s ciljem besplatne edukacije malih poduzetnika, bilo je poglavito u znaku osnivanja Gospodarske zone Brezje koju je gradonačelnik Habuš u svom izlaganju nazvao novim početkom gospodarskog uzleta grada.

Uvodno se ironično osvrnuo i na jučerašnju sjednicu gradskog vijeća: - Ne biste vjerovali, ali jučer smo teškom mukom ipak uspjeli donijeti odluke o poticanju razvoja gospodarstva i postojeće četiri zone ujedniti u jednu, rekao je Habuš predstavljajući cjelokupni program.

Kao cilj mjera (umanjenja cijena zemljišta u vlasništvu grada, umanjenja ili oslobađanja od plaćanja komunalne naknade, podmirenja troškova prenamjene zemljišta i poticanja financijskim sredstvima) gradonačelnik je istaknuo poticanje novih investicija, ulaganja u neiskorištene gospodarske kapacitete i proširenje postojećih kapaciteta, a sve s ciljem otvaranja novih radnih mjesta.

Cilj povećati prosjek plaća

- U konačnici cilj je podići i prosjek plaća, kojim se trenutno Varaždinska županija uz Međimursku ne može pohvaliti – rekao je Habuš, naglasivši da na tome trebaju raditi svi zajedno, jednako kao i na obrazovanju kadra za obrtnička zanimanja. „Samo dovoljno kvalitetna radna snaga privlačit će investitore koji će dolaziti, a kakvu vrstu radne snage ćemo imati, takve ćemo imati i investitore“, zaključio je gradonačelnik.

Uvjet će biti, naglasio je, da tvrtke u zoni zaposle minimalno 70 posto ljudi s područja grada odnosno županije ako ih u gradu nema dovoljno, a tek onda „izvana“. Sve to, smatra gradonačelnik, kao i neke druge mjere, trebale bi efektirati i povećanjem broja stanovnika grada s 46 tisuća na 49 tisuća stanovnika do 2020. godine.

Nazočila petorica župana

Otvorenju su nazočili i župan varaždinske županije Predrag Štomar, međimurski župan Matija Posavec, župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, Damir Bajs, župan bjelovarsko-bilogorski te , župan šibensko-kninske županije Goran Pauk, koji su održali i zajedničku panel diskusiju. Poslovni uzlet održava do 15.10 sati, a program možete pročitati ovdje.

Tko se sve našao u konferencijskoj dvorani varaždinske arene može pogledati u našoj fotogaleriji:

Komentari