Revolt velik

Prijevoznici Butkoviću uputili u Varaždinu najavljeno otvoreno pismo: "Potpuni nemar, političke igre..."

Objavljeno: 06.07.2016. 11:27

Zadnja izmjena: 06.07.2016. 11:29

Foto: Sonja Ognjenović

Udruga cestovnih prijevoznika na čelu s predsjednikom Dragutinom Kranjčecom, kao što smo u utorak 5. srpnja izvjestili, izrazila je neslaganje s načinom rada nadležnog ministarstva te odnosom prema hrvatskim cestovnim prijevoznicima.

>>Prijevoznici iz Varaždina: "Zahvaljujemo se ministru na pozivu i najavljujemo prosvjede"

Prema Kranjčecovim riječima upućenim u Varaždinu, Udruga unatrag godinu dana kontinuirano upozorava na niz nepravilnosti i apsurdno zakonsko uređenje kojem su podvrgnuti domaći prijevoznici.Odbili su poziv susret s ministrom prometa, najavili izlazak na ulice (ako do promjene ne dođe), ali i otvoreno pismo koje su poslali danas, a mi ga prenosimo u cjelosti:

Otvoreno pismo g. Olegu Butkoviću, ministru Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture

Poštovani ministre Butković, 

potpuni nemar i krajnja nezainteresiranost za održavanje bilo kakve komunikacije sa strukom koja je pod Vašom ingerencijom jedina su obilježja razdoblja u kojem ste obnašali dužnost čelnog čovjeka  Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.  Do dana 5. srpnja ove godine nije bilo nikakve povratne informacije na naše uzastopne zamolbe za održavanje sastanka. Pokušavali smo ostvariti kontakt na sve moguće načine, molili smo, slali dopise, poruke, pokušavali dobiti priliku da objasnimo u kakvoj smo situaciji, no bez ikakvog rezultata.  

Vjerovali smo da možemo računati na pomoć našeg ministra, osobe koja je naš glas i naš predstavnik u tijelima vlasti. Osim nedostatka komunikacije, nije bilo nikakve inicijative s Vaše strane, kao ni od Vašeg prvog operativca,  pomoćnika ministra za cestovni, željeznički promet i infrastrukturu. Niste učinili ni najmanji korak u cilju povećanja konkurentnosti hrvatskog prijevozništva. S druge strane vrlo ste angažirani glede kadrova u javnim tvrtkama u resoru. To Vam je očito bio i ostao jedini prioritet - sinekura.

Rezultat je evidentan – ignoriranje prijevoznika do posljednjeg trenutka. Sada  Vam možemo samo ljubazno zahvaliti na pozivu za sastanak. Prekasno je. Ne želimo i nećemo dopustiti političke igre preko naših leđa ni Vama ni Vašem budućem nasljedniku. 


Varaždin, 6. srpnja 2016.
Udruga hrvatskih cestovnih prijevoznika

Komentari