doći i ostati u hrvatskoj

FOTO: Što je poduzetnike privuklo Hrvatskoj i zašto ovdje ostaju?

Objavljeno: 29.09.2016. 19:38

Zadnja izmjena: 29.09.2016. 20:13

Foto: Sonja Ognjenović

Održan je još jedno okupljanje "Business Cafe Sjeverna Hrvatska", a ovog puta tema je bila "Doći i ostati u Hrvatskoj". Na okupljanju su govorili poduzetnice i poduzetnici koji su iz dalekih i malo manje dalekih, ali stranih zemalja došli u Hrvatsku, a tu i ostali. 

- Današnja tema je "Doći i ostati u Hrvatskoj, a zanimljivo nam je čuti koje su razloge za dolazak u Hrvatsku imale osobe iz stranih zemalja, kako bi ovdje ostale i osnovale tvrtke - izjavila je Kristina Androlić, vlasnica licence Business Cafe-a Sjeverna Hrvatska

Goran Kanižaj, poduzetnik i direktor tvrtke u Varaždinu kazao nam je kako je u Hrvatskoj možda još uvijek teška situacija, ali da se otvara jedna pozitivna priča.

- Možda se treba truditi puno više nego negdje drugdje, ali se može poslovati pozitivno. Nije da se ne može uspjeti, naravno to ovisi i o branši, ali u Hrvatskoj se može naći poslovnog potencijala.

Adriana Lukić, poduzetnica i vlasnica tvrtke Domus languages, inače iz daleke Australije,  godinama je dolazila u Hrvatsku na odmor te prepoznala prednosti života u ovoj maloj zemlji i odlučila ostati.

- Meni je lijep način života u Hrvatskoj. Blizu su veći gradovi, blizu je more, klima je super... Mlada sam poduzetnica, predajem engleski, a tečajeve držim i strancima. Treba se snaći u marketingu i treba si pronaći tržište. Mladi trebaju imati upornost, naći dobrog mentora, a jedna od najbitnijih stvari je umrežavanje.

Osim Adriane i Gorana, na Business Cafe-u govorili su i Simun Ferjuc iz Slovenije stručnjak za EU fondove, a također direktor i vlasnik tvrtke, koji već četiri godine živi i radi u Hrvatskoj te ističe kako Hrvatska ima brojne potencijale i prednosti koje samo treba znati iskoristiti. Govorila je i Hajnalka Lukacs Puklavec iz Mađarske, koja također dugi niz godina živi i radi u Hrvatskoj. Business Cafe je pokrenut prije 6 godina u Zagrebu, a sad djeluje u šest država regije. 

Komentari