Sveučilištarci iz cijele regije u sklopu znanstvenog skupa posjetili Vindiju

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 05.07.2013. 11:52

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Andrej Svoger / VT

U sklopu međunarodnog znanstvenog skupa regionalne sveučilišne mreže CASEE, održanog od 1. do 3. srpnja na Agronomskom fakultetu u Zagrebu, sudionici tog stručnog susreta posjetili su 3. srpnja i Vindiju.

S obzirom da se zaštita okoliša nalazila u fokusu održanog stručnog skupa, Vindija je, kao članica programa UN Global Compact, gdje je ekološka osviještenost tvrtke jedna od glavnih točaka po kojima se ona uvrštava u sam projekt, bila primjereno odredište za četrdesetak sveučilišnih djelatnika iz Hrvatske te srednje i jugoistočne Europe.

Tijekom obilaska najmodernijih proizvodnih pogona u Vindiji Vivis, kao i linije za proizvodnju paniranih i pečenih proizvoda u Koki, stručni tehnolozi gostima su detaljno objasnili pojedine faze proizvodnog procesa, dok je nakon tog dijela posjeta u samoj upravnoj zgradi tvrtke uslijedila prezentacija Vindije i njenog upravljanja kvalitetom.

Ondje se posjetiteljima pridružio i generalni direktor Vindije, Dragutin Drk, a nakon kratke prezentacije Ivanke Kukec, Vindijinog menadžera za kvalitetu, prisutnima se obratio i profesor Winfried Blum, čuveni stručnjak na području pedologije sa bečkog sveučilišta, rekavši kako je impresioniran visokom kvalitetom svih segmenata proizvodnje koju je uočio u Vindiji.

CASEE je regionalna mreža za srednju i jugoistočnu Europu osnovana 2010., a okuplja 30 sveučilišta Austrije, Bugarske, Češke, Hrvatske, Mađarske, Poljske, Rumunjske, Slovenije, Slovačke, Srbije i Ukrajine, među kojima je i Sveučilište u Zagrebu, koje aktivno sudjeluje od samog utemeljenja mreže. Jedan od glavnih ciljeva aktivnosti ove mreže je podrška razvoju i primjeni EU Strategije za Dunavsku regiju putem jačanja znanosti i obrazovanja u samoj regiji te provedbom zajedničkih projekata.

Komentari