Uručene majstorske diplome tridesetorici novih majstora

Piše: Ivana Dreven

Objavljeno: 05.07.2013. 14:18

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Dragutin Kliček/VT

Obrtnička komora Varaždinske županije organizirala je danas, 5. srpnja podjelu diploma majstorima koji su majstorski ispit položili u proljetnom ispitnom roku.

U proljetnom ispitnom roku ukupno je trideset polaznika položilo ispite i steklo naziv majstora, a majstorske diplome je primilo pet frizera, osam automehaničara, pet kuhara, po dva fotografa, vodoinstalatera i klesara te po jedan krojač, stolar, tapetar, soboslikar, autoserviser i zidar.

Svečana podjela majstorskih diploma tridesetorici novih majstora održana je u Skupštinskoj dvorani Varaždinske županije, a diplome su im uručili predsjednik Obrtničke komore Varaždinske županije Vladimir Habek i predsjednica Županijske skupštine Varaždinske županije Dubravka Biberdžić.

Novim je obrtnicima dobrodošlicu u Obrtničku komoru na početku svečane dodjele zaželio predsjednik Obrtničke komore.

- Kriza nije mimoišla ni nas obrtnike, no vi dokazujete da su obrtnici najžilaviji. Vi ćete doprinijeti da iz te krize i izađemo. Želim vam puno uspjeha u radu i da opravdate svoj majstorski naziv i diplomu - rekao je Habek.

Novim je majstorima čestitala i predsjednica Županijske skupštine Dubravka Biberdžić.

- Izuzetna mi je čast čestitati vam na diplomama, jer obrtništvo je u temeljima Grada Varaždina i Varaždinske županije. Vi ste dokaz da još uvijek postoji zainteresiranost za obrtništvo. Titula majstora korisnicima će biti jamstvo da će posao obaviti stručna i kompetentna osoba - istaknula je Biberdžić.

Na dodjeli diploma također je istaknuto da znanje koje su stekli novi majstori ne znači da je taj proces gotov, budući da je potrebno stalno usavršavanje i praćenje novih tehnologija kako bi bili uspješni u svom poslu, ali i prenijeli ta znanja svojim naučnicima.

 

Komentari