Festival europskih regija

Uz Dan Europe Varaždinska županija predstavljena na Open Doorsu u Bruxellesu

Objavljeno: 02.06.2016. 16:15

Zadnja izmjena: 02.06.2016. 19:46

Foto: Varaždinska županija

U okviru manifestacije Europske institucije  Open Doors u Bruxelles-u i Luxembourg-u koji se svake godine održavaju u mjesecu svibnju i ovoga puta predstavila se Varaždinska županija zajedno sa svim partnerima iz Ureda hrvatskih regija, na izložbenom prostoru pod nazivom Croatian Corner.

Uz veliki broj regija svih zemalja članica Europske unije, Varaždinska županija je putem turističko promotivnih materijala te ponudom tradicionalnih domaćih proizvoda građanima Bruxellesa te svim sudionicima ove manifestacije prezentirala svoje prednosti.

Županiju su predstavljali pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, europske integracije i regionalni razvoj mr.sc. Jelena Zrinski Berger, direktor AZRA-e Krunoslav Lukačić te direktorica TZ Varaždinske županije Elizabeta Dolenec, a potencijale Općine Sračinec predstavio je načelnik Općine Božidar Novoselec.

Inače, Festival europskih regija i gradova u Bruxelles-u približava građanima aktivnosti regionalnih i lokalnih vlasti odnosno gradova i regija u upravljanju razvojem diljem Europe.

Drugoga dana manifestacije predstavnicima Županije pridružio se zamjenik župana Alan Košić koji je s ostalima posjetio Europski parlament gdje se upoznao s radom parlamenta.

Podsjećamo, Dan Europe slavi se povodom obilježavanja govora tadašnjeg francuskog ministra vanjskih poslova Roberta Schumana održanog 9. svibnja 1950. godine u Parizu i prijedloga za ujedinjenjem Europe kao novim političkom formom suradnje.

 

Komentari