održali sastanak u varaždinu

Vlasnik Ducatija: ''Ludbreg će biti naš 'mozak', zaposlit ćemo još 80 ljudi''

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 25.08.2017. 14:51

Zadnja izmjena: 25.08.2017. 15:02

Foto: Mateja Rak

Danas je u Hrvatskoj gospodarskoj komori u Varaždinu predsjednik županijske komore Dragutin Gložinić održao sastanak s predstavnicima Ducati grupe. Sastanku su nazočili Guidalberto Guidi, vlasnik grupe Ducati, Dražen Crnković, direktor tvrtke Ducati Komponenti te ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić.

Guidalberto Guidi je inače 100-postotni vlasnik tvrtke Ducati Energia sa sjedištem u Bologni, a koji svoje poslovne jedinice ima diljem svijeta, između ostalog i u Ludbregu. Guidi je ovom prilikom rekao kako se u ludbrešku tvrtku ulaže oko 5 milijuna eura, ali i da se prihodi u Hrvatskoj svake godine povećavaju za 10 -15 %.

- U Ludbregu trenutno imamo 122 zaposlena radnika, ali u nekoliko godina bit će ih oko 200.- rekao je Guidi i napomenuo da bi Hrvatska uskoro trebala biti ''mozak'' njegove tvrtke.

Okupljenima se obratio i predsjednik komore Dragutin Gložinić te je rekao kako podržava rad Ducatija u Ludbregu, osobito ulaganja u visoke tehnologije te kako je sretan što će biti posla za visokoobrazovane ljude.

- To je put kojim Hrvatska i naša županija mora ići. Mi kao županija imamo veći izvoz nego uvoz, a Ducati ima gotovo 98 posto izvoza i to je respektabilno.- rekao je Gložinić.

 

Komentari