Horoskop za Svibanj 2017.


Posao: Odnosi s drugima će se razriješiti. Venera, planeta ljubavi, je i vladar kuće parova Ovna i u zadnjem je dijelu retrogradnog ciklusa koji je krenuo 3. siječnja i završava 6. lipnja (aktualno retrogradno kretanje traje između 4. ožujka i 15. travnja). Nakon niza nepovoljnih okolnosti, blokada i raznih otežanja, sada se Venera suočava sa stvarnosti na drugačiji način: pravi opoziciju s Jupiterom 19. svibnja, kvadrat s Plutonom 25. svibnja i konjunkciju s Uranom 3. svibnja. To znači da možete očekivati okolnosti kroz koje ćete spoznati gdje i kako stojite, koje će vas izazvati da donesete određene odluke i da pokrenete promjene. Pred vama je ozbiljna akcija!

Ljubav: Jupiter se i dalje nalazi u kući veza Ovna i donosi veliki kapacitet za davanje, ali i veliku potrebu za pažnjom i očekivanja. Tijekom travnja 2017. godine Sunce, vladar kuće strasti Ovna nalazi se u Ovnu, što donosi više romantike i strasti. Konjunkcija Urana i Sunca gura vas u eksperimentiranje i može donijeti iznenađenja, dok Sunce - Jupiter opozicija utjelovljuje glad za svime što se odnosi na veze i to širokih razmjera. Znači, bit će puno želja i prilika da dobijete ono što želite. Ipak, sreća i nije na vašoj strani, zbog nepovoljnog položaja Venere, tako da možete očekivati neuspjehe ili frustracije, ali to je samo privremeno.

Zdravlje: Ovo je vrlo koristan period, jer vas vodi do pronalaska rješenja i do odgovora, ako ste imali nekih zdravstvenih problema. Možda ćete biti zabrinuti zbog svog izgleda i načina života i poraditi na poboljšanju. Tijekom svibnja 2017. godine bit ćete optimistični, ali bit će trenutaka nestrpljenja ili razdražljivosti.

Savjet: Nemojte brzati s odgovorima i iznošenjem stavova i mišljenja i budite smireni!

Posao:  Sa Suncem u Biku, prve dvije dekade povoljne su za promocije, širenje društvenih krugova, prepoznatljivost i stjecanje poštovanja. U prve dvije dekade mjeseca bit ćete vitalni, dobro ćete se organizirati u poslu, administrativna pitanja rješavat ćete s lakoćom i sve to vodi prema uspjehu. Imat ćete potrebu da budete na vrhu ili da dođete do vrha, naporno ćete raditi i prihvaćati obaveze. Ipak, budite oprezni kada se radi o financijskim pitanjima, neke prilike neće biti profitabilne kako se u početku mogu činiti, zato što Mars ide prema opoziciji sa Saturnom i donosi poteškoće i razne prepreke.

Ljubav:  Čini se da ćete tijekom svibnja imati druge prioritete, a veze padaju u drugi plan. Možda se ništa značajnije neće događati i odnos će biti mirniji.  Ali, mogli bi se osjećati neispunjeno, jer Venera, planeta ljubavi, nije u najboljem položaju, što će biti više očito u prvom dijelu svibnja 2017. godine, kada ni vladar kuće ljubavi Bika nije najbolje smješten. Osim toga, zato što je vladar parova Bika smješten u kući novca, na prvom mjestu bit će praktične stvari. Možda ćete imati zajednički poslovni interes, zajedničko ulaganje ili će materijalna situacija utjecati na odluke vezane za ljubavni život (ili obrnuto).

Zdravlje: Ovo je još jedan mjesec tokom kojeg morate obratiti više pažnje na svoju zdravstvenu situaciju. Sljedeći mjesec, Venera, planeta ljubavi, konačno završava svoj nepovoljni ciklus, a tada ćete biti u puno boljoj formi i dobro raspoloženje će prevladati. Zato za sada budite oprezni tijekom svibnja 2017. godine, možda čak i više nego prethodnih mjeseci.

Savjet: Pri rješavanju sukoba budite susretljivi i ljubazni! U ovom periodu neće biti lako nadmašiti konkurenciju.

Posao: Merkur, vladar Blizanca nastavlja direktnim hodom 3. svibnja 2017. godine i možete očekivati više pozitivnih rezultata. Iznenađujuć Mars je u Blizancima, pun energije i inicijativan. Mars vam daje hrabrost, odlučnost i natjecateljski duh. Može pokrenuti neke stvari i možda će vam pomoći da razjasnite neka pitanja. Kako god bilo, čini se da ćete se morati boriti za nešto, uložiti više truda i aktivirati se više nego inače. Morate biti strpljivi, stvari će se posložiti kako želite, ali nakon što uložite trud. Budite uporni. Financijska situacija tijekom svibnja je zadovoljavajuća, ali bi mogli imati veće troškove no inače.

Ljubav: Svibanj 2017. godine je strastven mjesec, ali zbog toga lako može doći do blokada i sukoba. U kući ljubavi Blizanca je Jupiter, ali neće se moći širiti kako bi htio, čak i ako uspije doći će do zida, jer je u lošem položaju i odnosu s vladarem kuće u kojoj se nalazi, s Venerom. U Blizancima je strastven Mars, ali nažalost pravi kvadrat s Neptunom i opoziciju sa Saturnom, smještenim u kući parova Blizanca. Zbog toga bi mogli zapasti u zbunjujuće i razočaravajuće situacije. Kako bi vaš ljubavni život tekao sa što manje komplikacija morat ćete vješto postupati u raznim situacijama, odoljeti iskušenjima, zamkama i preprekama.

Zdravlje: Dobro je što Merkur, vladar Blizanaca, nastavlja direktnim hodom. Osjećat ćete se više svoji. Zatim, prisustvo Marsa u Blizancima donosi vam puno energije i u zadnjoj dekadi dobivate više vitalnosti od Sunca koje ulazi u vaš znak 20. svibnja 2017. godine. Ipak, sve to ne znači da možete biti bezbrižni. Mogli bi imati neočekivanih poteškoća i postoji opasnost od ozljeda i nezgoda. Budite oprezni!

Savjet: Izbjegavajte potencijalno konfliktne situacije, rizik i nasilje. Nemojte gubiti smirenost i smisao za humor!

 

Posao: Konačno, u svibnju se stvari vraćaju na svoje mjesto. Venera se nalazi u kući karijere Raka (sada u direktnom hodu) i obećava sreću, naklonost nadređenih, uspjeh zahvaljujući vašim talentima, diplomatske odnose ili ugodna i korisna poznanstva, posebno u prvom dijelu mjeseca. Merkur se, isto tako, nalazi u kući karijere Raka i nastavlja direktnim hodom, te vam omogućuje napredak. Mogućnost ostvarenja uspjeha tijekom svibnja je povećana, ali morat ćete uložiti dosta truda. Pripremite se za naporan rad i suzdržite se od spletki iza scene: neprijatelji se mogu pokrenuti.  Financijska situacija je stabilna, posebno u prve dvije dekade svibnja.

Ljubav: Svibanj 2017. godine i nije tako povoljan mjesec za veze. Vladar kuće parova Raka i vladar kuće ljubavi Raka su na nepovoljnom mjestu i nisu u dobrim odnosima. Moglo bi biti dosta frustracija. Možda se ništa značajnije neće dogoditi, ali vaše nade se neće u potpunosti ispuniti. Možda vaša veza prolazi težu fazu iz nekih razloga. Možda ćete imati previše obaveza (uglavnom profesionalnih) i nećete imati dovoljno vremena da se posvetite voljenoj osobi i vašem odnosu. Unatoč tome, dani oko Punog Mjeseca ( 9. - 11. svibnja 2017. godine) mogu donijeti značajan događaj u vašem ljubavnom životu.

Zdravlje: S Marsom i Saturnom na krajevima zdravstvenih kuća Raka, svibanj 2017. godine može donijeti više zdravstvenih poteškoća. Stari zdravstveni problemi mogu se ponovno aktivirati ili pogoršati. Moguće su nezgode, upale, krvarenja i razne druge komplikacije. U zadnjoj dekadi stvari mogu postati ozbiljnije. Dobro se pobrinite za svoje zdravlje i nemojte pretjerivati u bilo čemu. Slijedite upute liječnika.

Savjet: Ako nešto želite, postavite se diplomatski i budite diskretni!

Posao: Sunce, vladar Lava, nalazi se u kući karijere Lava. Tijekom svibnja 2017. godine imat ćete mogućnosti za ostvarenjem svojih ciljeva, za jačanjem autoriteta, usponom na hijerarhijskoj ljestvici i za isticanjem. Vaš poslovni život će biti osvježen. Uspjeh koji ostvarite bit će povezan sa znanstvenim ili kulturološkim okruženjem, obrazovanjem, putovanjima ili s inozemnim suradnjama. Mars će vas pogurati u grupne aktivnosti kroz koje ćete djelovati energičnije i najvjerojatnije biti u ulozi vođe. Neće uvijek sve teći glatko, bit će prepreka, ali te prepreke ćete premostiti strpljenjem i diplomatskim pristupom. Financijski ćete se oporaviti i možete očekivati iznenađenja, uglavnom ugodna.

Ljubav: U ljubavnom životu trajao je period širenja horizonta, možda s geografskog, kulturološkog ili duhovnog gledišta i u svibnju se taj period privodi kraju. Još nije posve jasno, ali najvjerojatnije ćete u narednim tjednima shvatiti (tijekom svibnja i prvog tjedna lipnja) da voljena osoba nije samo objekt strasti i čežnje, nego netko s kime želite podijeliti obaveze i s kime želite otkrivati nove stvari i naći zajedničke teme i interese. Elementi koji mogu osnažiti postojeće veze su komunikacija, razmjena mišljenja i teme koje nadilaze razgovore vezane za svakodnevicu. 

Zdravlje: Tijekom svibnja 2017. godine bit ćete u odličnoj formi, dobro ćete izgledati i bit ćete optimistični. Ipak, imajući na umu da je vladar bolesti Lava u opoziciji s Marsom, bilo bi mudro da se zaštitite, posebno u zadnjoj dekadi, kada je povećana mogućnost da dođe do upalnih procesa, kriza, infekcija, krvarenja, ozljeda i nezgoda.

Savjet: Pročitajte dobru knjigu, idite na predavanja koja vas zanimaju, posjetite muzej ili otputujte na neko zanimljivo mjesto!

 

Posao: S Marsom u kući karijere Djevice, očekujte intenzivnu poslovnu aktivnost, preuzimanje inicijative i donošenje odluka. Stvari kreću na bolje, posebno kada Merkur, vladar Djevice, krene direktnim hodom 3. svibnja. Nije savršeno, ali uz dozu strpljenja i prilagodljivost, na pravom ste putu. Poslovni početak ili kreativan posao, obrazovanje i putovanja (vezano za posao i obrazovanje) donose vam uspjeh i zadovoljstvo. Zarada, posao, investicije, fondovi, donacije, naslijeđe i tako dalje, mogu predstavljati izazov, ali ćete kroz to imati više uspjeha nego prije. Ipak nemojte pretjerati ili riskirati.

Ljubav: Svibanj 2017. godine je koristan mjesec za Djevice; period u kojem je interes parova povezan s novcem ili materijalnim pitanjima. Neće biti puno vremena za romantiku. Puno problema ćete morati riješiti i to ne samo financijskih, nego i profesionalnih, obiteljskih i vezano za kuću. Prolazite kroz period u kojem ćete cijeniti pomoć voljene osobe i podjelu obaveza. Ako ste kojim slučajem u strastvenom periodu, bit ćete skloni brigama, pretjeranim analizama ili ćete voljenu osobu testirati ili propitkivati. Teško ćete se moći opustiti.

Zdravlje: U sve boljem stanju ste. Sunce, smješteno u Biku, pravi harmoničan aspekt s vašim natalnim Suncem, a Merkur, vladar Djevice, kreće direktnim hodom 3. svibnja i 15. svibnja ulazi u bolje polje. Unatoč tome osjećat ćete se pod pritiskom (s vremena na vrijeme situacija se može činiti jako napetom) i zato budite na oprezu.

Savjet: Budite smireni, budni i najviše od svega, nemojte izgubiti smisao za humor!

 

Posao: Sa Suncem smještenim u jednoj financijskoj kući Vage i s Punim Mjesecom smještenim u drugoj financijskoj kući Vage, bit ćete snažno motivirani i usmjereni prema financijskim ciljevima. Profesionalni ciljevi za podlogu imaju materijalne razloge zato što je Mjesec vladar kuće karijere Vage. Između ostalog, možda ćete morati ulagati u nekretninu ili u dugoročna dobra. Mars povećava vaš interes za obrazovanje, kulturu, putovanja, internet i suradnje, što je pojačano utjecajem Punog Mjeseca i područja u kojem se događa. Suradnje, usluge i poslovi savjetovanja proći će kroz transformaciju i ponovnu procjenu. Mogli bi se suočiti s konkurencijom, rivalstvom ili su moguće odgode, ali sreća je na vašoj strani.

Ljubav: Venera, vladar Vage, je na odlasku iz kuće parova. Njen retrogradni hod (koji je počeo 3. siječnja, ulaskom u znak Riba i koji završava 6. lipnja na rubu kuće Ovna). Aktualan retrogradni hod Venere trajao je od 4. ožujka do 15. travnja i uključuje oba znaka. Kroz taj period suočili ste se s nekim problemima, ali su se zato stvari razriješile. Venera pravi kvadrat s Plutonom (19. svibnja), opoziciju sa Saturnom (25. svibnja) i zatim kreće prema trigonu sa Saturnom (1. lipnja) i konjunkciji s Uranom (3. lipnja). Prolazit ćete kroz niz izazova koji će se događati kako bi se stvari razjasnile i posložile, što uključuje nešto novo ili promjene. Ali sam proces nije gotov zato što Mars, vladar kuće parova Vage, mora proći kroz svoje izazove, sve do lipnja.

Zdravlje: Stvari su i dalje stresne i napete, što je naglašeno u drugom dijelu svibnja kada Venera, vladar Vage, započne sukob s vladarem kuće zdravlja Vage (i ne samo s njim), stvarajući napetosti koje se mogu odraziti na fizičkom nivou. Izbjegavajte bilo kakva pretjerivanja i vodite uravnotežen život.

Savjet: Previše je napetosti, pokušajte naći način za opuštanje. Ne brinite se, budite sretni!

 

Posao: Svibanj donosi preokret u vašem profesionalnom životu. Nakon što Venera, smještena u kući posla Škorpiona, nastavi direktnim hodom 15. travnja, 3. svibnja je red i na Merkura da krene direktnim hodom, u istoj kući. Stvari se razaznaju i sada ćete točno znati što morate promijeniti, obnoviti ili promisliti o nečemu. Još uvijek će biti poteškoća, sve dok ne dovedete u red poslove. U međuvremenu ćete uspjeti  ostvariti veću dobit. Tijekom svibnja imat ćete puno energije, moći ćete povećati zaradu, ali moguće je da previše trošite ili da donesete nepromišljene odluke. Poslovne suradnje važne su u ovom mjesecu.

Ljubav: Venera, planeta ljubavi i vladar kuće parova Škorpiona je u zadnjoj fazi ispaštanja. Svibanj 2017. godine još je mjesec ograničenja zbog njene prisutnosti u kući posla, obaveza i bolesti Škorpiona, ali dolaskom lipnja kreće dalje i donosi vam toliko potrebnu sreću. Za sada su još stvari komplicirane. Rješenja se naziru, putem komunikacije, ali i nizom događanja kroz koja parovi moraju proći, zbog jednog ili oba partnera ili zbog vanjskih faktora (poput onih profesionalnih, financijskih ili zdravstvenih). Trigon kojeg prave Sunce i Pluton donosi transformaciju ili usklađivanje koje pridonosi vezi.

Zdravlje: Tijekom svibnja 2017. godine održat ćete dobro zdravstveno stanje i bit ćete optimistični. Povoljan je period za razne tretmane, dijete, terapije, zdraviji život, njegu tijela, posebno prvi dio mjeseca. Budite oprezniji u zadnjoj dekadi svibnja.

Savjet: Istražujte i analizirajte situacije! Pročitajte knjigu sa psihološkom temom, proučite astrologiju, tarot ili magiju!

 

Posao: Vladar kuće karijere Strijelca nastavlja direktnim hodom početkom svibnja 2017. godine. Lakše ćete ostvariti svoje profesionalne ciljeve, a imat ćete i sreće. Ovo je odličan period za stvaranje, promociju i pokretanje projekata. Prva dekada odlična je za konkuriranje i pokazivanje talenata. Sunce, smješteno u kući posla Strijelca, isto tako, osigurava da budete primijećeni i da vaše vrijednosti budu prepoznate, kao i vaša profesionalnost. Suradnje i partnerstva su važna kroz svibanj, ali najviše u drugom djelu mjeseca. Moguća su rivalstva i rasprave. 

Ljubav: Svibanj je intenzivan mjesec za ljubavni život. Prvi dio mjeseca je super intenzivan! Venera, planeta ljubavi, nalazi se u kući erotike Strijelca, a Mars, planet žudnje, nalazi se u kući parova Strijelca. Ova kombinacija je vrlo strastvena i nepromjenjiva tijekom svibnja 2017. godine i pravi savršene temelje za novu ljubav ili za vruće noći (ili oboje). Još više od toga, 3. svibnja 2017. godine Merkur, vladar kuće parova Strijelca, nastavlja direktnim hodom i 15. svibnja je u povoljnoj konfiguraciji. 20. svibnja 2017. godine Sunce ulazi u kuću parova i život u dvoje postaje značajniji. Unatoč tome svemu zadnja dekada mjeseca donosi napetosti i može biti dosta obaveza, komplikacija ili sukoba.

Zdravlje: Sunce je u kući zdravlja Strijelca, ali nema stresnih aspekata. Postoji interes za poboljšanje zdravlja, ako ne to, onda fizičkog izgleda, bolje forme i zdravijih navika. Ovo nije najbolji period za putovanja, pa ako idete na dalji put, budite oprezni i ponesite lijekove koji bi vam mogli zatrebati.

Savjet: Budite prilagodljivi i postavite se diplomatski!

Posao: Radit ćete puno i bit ćete odlučni kroz ono što radite. Mars, planeta akcije, nalazi se u kući posla i tamo pravi produktivan trigon s Jupiterom, smještenim u kući karijere Jarca. Bit ćete puni energije i spremni za preuzimanje inicijative, ostvarit ćete puno i imati sve što vam treba za napredak, dosezanje ciljeva i uspjeha. Morati ćete potruditi se i premostiti prepreke. Možda ćete se suočiti s jakim neprijateljima koji će htjeti spriječiti vaš napredak ili vam okolnosti neće ići na ruku u nekim trenucima. Ali, ne brinite se, bit će i trenutaka kada će vam sve ići od ruke. Obitelj će vas podržati u materijalnom smislu (ili obrnuto) i možda ćete ulagati u dom (popravci, uređenje i slično).

Ljubav: Sa Suncem u kući ljubavi i seksualnosti Jarca, svibanj 2017. godine je pun senzualnosti i žeđi za pustolovinom. Trigon kojeg prave Sunce i Pluton (koji je smješten u Jarcu) pojačava potrebu za snažnim osjećajima i rezultira buđenjem strasti. Pomislit ćete da je vrijeme za snažnije osjećaje, ali... Venera, planeta ljubavi, smještena u vašoj 4. solarnoj kući voli sigurnost i intimnost. Nije da ne bi željela snažne emocije (ipak je smještena u Ovnu), ali osjeća se bolje na poznatom teritoriju. Možda ćete se strastima prepustiti u spavaćoj sobi, a možda se stariji plamen ponovno upali. 

Zdravlje: Bolje se pobrinite za svoje zdravlje i nemojte zanemariti manje (ili ne tako manje) poteškoće. Mars i Saturn smješteni su u kutevima zdravstvenih kuća i morate simptome shvatiti ozbiljno. Bez obzira na to što i koliko vas brine, posjetite liječnika, bez odgađanja! Slijedite dobivene upute i ne riskirajte!

Savjet: Nemojte biti previše konzervativni! Vrijeme je da budete kreativniji, da oslobodite svoju maštu!

 

Posao: Značajne su kuće intelekta i komunikacije Vodenjaka, imat ćete jasne misli, oštar um, posebno kada Merkur krene direktnim hodom u jednoj od tih kuća. Imat ćete briljantne ideje, sjajan govor i bit ćete uvjerljivi. Mars vam daje kreativnu energiju i moć izražavanja, što je neprocjenjivo kada se radi o promocijama i prezentacijama. Pun Mjesec 10. svibnja 2017. godine donosi značajan događaj u karijeri ili donosi realizaciju planova ili donošenje važne odluke. Povećanje zarade dolazi kroz intelektualne ciljeve, istraživanja, interneta, putovanja, suradnji s inozemstvom i slično.

Ljubav: S Marsom u vašoj 5. solarnoj kući vaši su instinkti u punom zamahu, adrenalin teče i seksualnost izbija kroz svaku vašu poru. U zadnjoj dekadi stvari postaju još više vruće, kada i Sunce ulazi u 5. solarnu kuću Vodenjaka. Možda je došlo vrijeme za pustolovine i za lude ljubavne priče. Ali, Venera, planeta ljubavi, nalazi se u kući uma Vodenjaka, pa ćete biti skloni sve racionalno filtrirati. I onaj tko uspije proći kroz taj filter je onaj koji može motivirati i vaš um. Instinktivno ćete težiti tome da nađete osobu koja je na istoj valnoj duljini, s kojom možete o svemu razgovarati i koja ima iste interese. Mlad mjesec u zadnjoj dekadi može vam donijeti nešto novo u ljubavnom životu.

Zdravlje: U dobroj ste formi, sposobnost koncentracije je bolja, napetost smanjena i dobro raspoloženje se vraća. Imate puno energije koju možete potrošiti kroz sport, fizičke aktivnosti i šetnje. Dinamične aktivnosti na otvorenom godit će vam.

Savjet: Pravo je vrijeme za pisanje, održavanje govora i pregovore. Odvažite se!

Posao: Tijekom svibnja 2017. godine postoji povezanost između karijere i prihoda. Želja da se zaradi više i da se postigne više u profesionalnom životu potiču jedno drugo. Uz snažnu želju koja vas vodi u tom smjeru imat ćete i potporu obitelji. Potrebe obitelji zahtijevaju energiju i ulaganje dosta truda i istovremeno su izvor problema s kojima ćete se suočiti (popravci, uređenje, izgradnja, selidba, stres povezan s roditeljima, podstanarima ili vlasnicima i slično). Što god da je pred vama, bit ćete kreativni i nalazit ćete sjajna rješenja za financijske probleme. Tijekom svibnja zanimat će vas intelektualni ciljevi, povezani s proračunima, pregovorima i razmjenama, putovanjima i komunikacijom.

Ljubav: Novac, posao ili druge obaveze imaju značajnu ulogu u ljubavnom životu i interesu parova tijekom svibnja 2017. godine, posebno u prva dva tjedna. Venera, planeta ljubavi, je u kući novca Riba čitav mjesec, a Merkur, predstavnik veza Riba je u istoj kući sve do 15. svibnja. Zanimat će vas praktična pitanja više nego romantična. Nakon 15. svibnja bit ćete opušteniji i više će vam značiti komunikacija s partnerom. Bit će puno razgovora, razmjena poruka, priznanja osjećaja, rasprava kako bi se razjasnile stvari i slično. Dio mjeseca uključuje romantične šetnje i putovanja ili put zbog ljubavi.

Zdravlje: Nećete imati puno energije, ali pokrenuti ćete se mentalno i kada će trebati snažna motivacija, naći ćete izvor i obaviti stvari. Ipak, tijekom svibnja 2017. godine trebate izbjegavati pretjerivanja i iscrpljivanje i zaštitite se koliko god je to moguće. Oba malefika, Saturn i Mars, nalaze se u napetim aspektima s vašim Suncem iz Riba i zato opreza nikad dosta.

Savjet: Budite optimistični, opustite se čitanjem, šetnjama ili neopterećenim razgovorima!