Horoskop za Travanj 2017.


Posao: Trigon kojeg prave Pluton, iz kuće karijere Ovna, i Sunce daje vam prepoznatljivost i pomaže pri profesionalnom ili društvenom usponu: istaknuti ćete se, nametnuti i pridobiti slavu i poštovanje. Treba napomenuti i doprinos Merkura, vladara kuće posla Ovna, koji se kreće između Ovna i Bika, zainteresiranog za financije i zato će vaš trud biti nagrađen. Budući da je Merkur retrogradan između 10. travnja i 3. svibnja, možete očekivati određene prepreke prije nego što dođete do cilja.

Ljubav: Jupiter se i dalje nalazi u kući veza Ovna i donosi veliki kapacitet za davanje, ali i veliku potrebu za pažnjom i očekivanja. Tijekom travnja 2017. godine Sunce, vladar kuće strasti Ovna nalazi se u Ovnu, što donosi više romantike i strasti. Konjunkcija Urana i Sunca gura vas u eksperimentiranje i može donijeti iznenađenja, dok Sunce - Jupiter opozicija utjelovljuje glad za svime što se odnosi na veze i to širokih razmjera. Znači, bit će puno želja i prilika da dobijete ono što želite. Ipak, sreća i nije na vašoj strani, zbog nepovoljnog položaja Venere, tako da možete očekivati neuspjehe ili frustracije, ali to je samo privremeno.

Zdravlje: Tijekom travnja ćete biti u dobroj formi, optimistični i vitalni, ali dosta energije ćete trošiti i prolazit ćete stresne periode. Stres će biti svakodnevno uz vas i vrlo lako može doći do iscrpljivanja. Moguće su nezgode ili iznenadno pogoršanje starih tegoba. Ako postoje nerazriješeni ili zanemareni zdravstveni problemi, pokrenite se i riješite ih.

Savjet: Pažljivo razmislite o svemu što poduzimate vezano za financijsku situaciju, vaši ciljevi moraju biti jasni.

Posao:  Aktivan Mars je u Biku kroz prve dvije dekade travnja, a kroz zadnju dekadu uživat ćete u prisustvu Sunca. Obje planete žele uspon i pogurat će vas da se istaknete, da dođete do bolje pozicije ili svojih ciljeva. Venera, vladar Bika, podržat će vas kada se radi o popularnosti, onima koji vas štite i grupnim aktivnostima, u drugoj i trećoj dekadi. Novac će biti prioritet i vodit će vas pri donošenju profesionalnih odluka. Financijska pitanja će biti istaknuta, ali i teža za ostvariti, posebno u zadnjoj dekadi travnja.

Ljubav:  S Marsom u Biku tijekom travnja bit ćete temperamentni. Strastveni Mars planet je požude, seksualnosti i osvajanja. Mars je vladar parova kuće Bika i nećete oklijevati kada budete trebali poduzeti prvi korak ili nešto odvažno kako bi došli do onog što želite. Ali, nije sigurno da će vaše odluke i akcije biti inspirativne. Merkur, vladar kuće ljubavi Bika je retrogradan od 10. travnja 2017. godine, a Venera, planeta ljubavi, je retrogradna od 15. travnja. U određenim situacijama stvari se mogu zakomplicirati i dobra komunikacija je presudna. Ljubav iz prošlosti ponovno može privući vašu pažnju.

Zdravlje: Venera je vladar Bika, a upravlja i zdravljem Bika. Retrogradna je kroz prvi dio travnja, nepomična do sredine mjeseca i u nepovoljnom položaju zadnja tri dana. Impulzivan i nemaran Mars je u Biku, zajedno sa retrogradnim Merkurom.  Može doći do nepažnje, nespretnosti, do gubitka koordinacije, stresa i nezgoda. Budite oprezni i umjereni u svemu.

Savjet: Samo polako, i kako se kaže, razmislite dva puta prije nego bilo što poduzmete!

Posao: Očito je da tijekom travnja postoji povezanost između karijere i veza. Može se raditi o suradnji, ljubavnoj vezi ili općenito vezama. Kako bi bili uspješni, morat ćete naći dobre suradnike, biti dio tima, imati na umu potrebe klijenata ili iskoristiti sve veze koje imate. Možda će vaš ljubavni život utjecati na donošenje odluka u profesionalnom životu ili ćete imati podršku od nekog tko vas voli. Ako promovirate svoj talent ili nešto što istinski volite raditi, imat ćete puno uspjeha. Travanj je odličan mjesec za iskazivanje vaše kreativnosti. Stvari neće uvijek ići najbolje, ali budite smireni i uporni!

Ljubav: Iako vladar Blizanca podnosi napade od nekoliko planeta, zadržat će stabilnost tijekom travnja 2017. godine. Pozitivan aspekt između Jupitera i Saturna, smještenog u kući parova Blizanca, održava veze solidnima i ne dopušta da se raspadnu ili barem ne u potpunosti. Ipak, može doći do manjih problema u vezama, budući da tranzit Sunca ponovno aktivira Jupiter - Uran opoziciju i Jupiter - Pluton kvadrat. Tu i tamo može doći do svađa i frustracija, ali u konačnici će se sve dobro završiti. Venera, planeta ljubavi, donosi svoj utjecaj i spaja ljubavni život Blizanca s karijerom, pozicijom, statusom ili možda ugledom.

Zdravlje: S Marsom u vašoj 12. solarnoj kući, kroz prve dvije dekade i s Merkurom, vladarem Blizanca, koji se isto nalazi u 12. solarnoj kući i kreće retrogradno 10. travnja, ovaj mjesec vam neće biti lak, niti jednostavan. Bit ćete zbunjeni ili pesimistični a tijelo oslabljeno i izloženo bolesti više nego inače. Možda ćete osjećati da nosite golem teret na svojim leđima ili da vam nedostaje slobode izbora. Budite oprezni!

Savjet: Nemojte testirati svoje granice izdržljivosti, izbjegavajte pretjerivanja, opustite se i okružite se pozitivnim osobama!

 

Posao: Sa Suncem u kući karijere Raka, travanj 2017. godine je povoljan mjesec za uspon na hijerarhijskoj ljestvici i za isticanje. Dodatno tome, Sunce ima moć privući ili ponovno donijeti prilike ili promjenu kako bi napredovali i ostvarili svoje ciljeve. Studiranje, veze sa znanstvenim ili kulturološkim svijetom, specijalizacija ili potencijalna putovanja mogu postati vaš novi interes tijekom travnja, posebno ako je to nešto u čemu uživate ili što žarko želite postići. Zajednički projekti ili aktivnosti koje imaju publiku, zajednica ili organizacija privlačit će vas, ali s vremenom vas mogu početi zamarati.

Ljubav: Općenito, tijekom 2017. godine težite stabilnosti i odgovornosti u vezama. Važno vam je da je voljena osoba ozbiljna i spremna naporno raditi i pomoći vam oko stvari, zatim pridonijeti boljoj sigurnosti i lagodnosti u domu. To su stvari koje uzimate u obzir kako bi ostvarili sreću i zadovoljstvo. Tijekom travnja važno vam je razumijevanje, isti kulturološki ili duhovni interesi, da dijelite obaveze i zajedno širite horizonte. Ako iz drugog kuta gledamo astrološki sklop planeta, mogle bi vas zanimati veze na daljinu ili ćete se odvažiti na put zbog ljubavi.

Zdravlje: Bit ćete u dosta dobroj formi tijekom travnja 2017. godine, ali se morate posvetiti određenim psihičkim i fizičkim potrebama. Travanj vam može donijeti uspjeh, ali kroz naporan rad, uz mogućnost stresa i napetosti. Zapravo je upravo stres prvo čemu se morate posvetiti. Koncentrirajte se na prioritete i nemojte pretjerivati.

Savjet: U vezu unesite humora i spontanosti! Uz previše ozbiljnosti postaje dosadno.

Posao: Travanj je poprilično uznemiravajuć mjesec, jer ste navikli usmjeravati stvari onako kako želite. Mars je u kući karijere Lava sve do 20. travnja 2017. godine, donosi vam puno energije, ambicije, natjecateljski duh, spremnost za preuzimanje inicijative, ali i sukobe koji se lako pokreću. Dvije retrogradne planete povezane s vašim profesionalnim poljima mogu stvoriti još veće nevolje: Venera, vladar kuće karijere Lava i Merkur, smješten u kući karijere Lava. Kroz prve dvije dekade travnja mogli bi biti stavljeni na kušnju, mogli bi doživjeti odgode, kašnjenja, nesporazume, propuste, greške i promjene planova. Posve je jasno da morate ozbiljno sagledati svoje ciljeve i strategiju i promijeniti nešto. Ipak, najbolje odluke dolaze vam u misli nakon 20. travnja. Kada se radi o financijama, budite jako oprezni i kontrolirajte se!

Ljubav: Iako su stvari postale pomalo neobične zadnjih mjeseci, veze su čvrste i sve je pod kontrolom. Saturn, vladar kuće parova Lava, nalazi se u dobrom području, usklađen s Jupiterom, Velikom Srećom. Ipak, travanj nije tako jednostavan. Venera nije u dobrom položaju, i povrh svega, pravi napet aspekt sa Saturnom, vladarem kuće veza, gotovo kroz cijeli travanj. Nešto vam se neće svidjeti, neće ići po planu, zbog nečeg ćete se brinuti ili će nešto biti izvorom frustracija. Istovremeno, Sunce, vladar Lava, pravi harmoničan aspekt sa Saturnom kroz prve dvije dekade travnja i zato se ne trebate previše brinuti. U vašem ljubavnom životu do rješenja dolazite kroz komunikaciju, kroz putovanja ili će udaljenost biti važan faktor.

Zdravlje: Tijekom travnja 2017. godine imat ćete puno energije i ne bi trebalo biti fizičkih problema, ali psihički niste u najboljoj formi. U mislima ćete vrtjeti razne scenarije, brinuti se, najviše zbog straha od gubitka kontrole, posebno kada se radi o poslu. Opustite se! Stvari će se same posložiti nakon par tjedana.

Savjet: Nemojte pretjerati s trošenjem novca, kupovati nepotrebne stvari, posuđivati novac ili čak kockati i udaljite se od lopova!

 

Posao: Tijekom travnja 2017. godine zanimat će vas novac, posao, investicije, banke, fondovi i slično, budući da važnom kućom prolazi Sunce (kroz prve dvije dekade) i Merkur, vladar Djevice, kroz zadnju dekadu. Venera je smještena na utjecajnom području i vladar je kuće novca Djevice, što pojačava vaš materijalni interes, ali uz vaše interese povezuje partnerstva ili timski rad. S druge strane, Merkur i Venera su retrogradni i zato stvari neće biti ni malo jednostavne: o svemu što poduzimate dobro promislite, pažljivo proučite dokumente, proračune provjerite dva puta. Uz interes za novac mogli bi imati interes za studiranje, istraživanje, kulturu i putovanja.

Ljubav: S retrogradnom Venerom u kući veza Djevice, prva dva tjedna travnja 2017. godine bit će intenzivni, ali komplicirani. Retrogradna Venera može donijeti blokade, odgode, na površinu mogu isplivati neki stari problemi, čak i stare veze, pomirenje, jačanje osjećaja ili druge značajne događaje u vašem ljubavnom životu. Venera kreće direktnim hodom 15. travnja 2017. godine. Druga dekada travnja na neki način može biti nejasna i može donijeti neočekivane situacije. Tijekom mjeseca bit ćete na testu, zbog kvadrata između Venere i Saturna i ti testovi mogu se događati kod kuće, unutar obitelji ili povezano s vlasništvom. Novac i posao su isto tako potencijalne mete.

Zdravlje: Tijekom travnja nećete imati puno energije i zato pažljivo rasporedite i vrijeme i snagu, dobro isplanirajte aktivnosti i ne preuzimajte previše posla i obaveza. Mogli bi imati poteškoća s koncentracijom. Možda bi trebali redovito raditi mentalne vježbe radi opuštanja.

Savjet: Uskladite svoje metode s metodama suradnika ili tima!

 

Posao: Venera, vladar Vage, nalazi se u kući posla Vage tijekom travnja 2017. godine, što znači da ćete puno raditi. Imat ćete puno obaveza i morat ćete nadoknaditi propušteno. U prvom djelu mjeseca nećete puno postići, jer je Venera retrogradna. Ali kasnije ćete uspjeti sve nadoknaditi, jer Veneru podržava Jupiter, Velika Sreća, koji je smješten u Vagi. Između Venere i Jupitera postoji posebna veza (uzajamna recepcija). U ovom periodu novac će biti izazov. Mars, vladar kuće novca Vage, nalazi se u drugoj financijskoj kući Vage, povezanoj s poslom, investicijama, naslijeđem, fondovima i slično, ali tamo se nalazi i retrogradni Merkur. Postoji potencijal za ostvarenje uspjeha, ali i moguće su grešake, propusti i gubici.

Ljubav: Travanj 2017. godine neće početi najbolje. Bit ćete zainteresirani za svoj ljubavni život zato što je Sunce u kući parova Vage, ali Mars, vladar iste kuće je retrogradan. Ta kuća govori o obavezama, poslu ili bolesti. U vašem ljubavnom životu može doći do krize ili vaš partner može prolaziti težak period. Može se raditi i o zajedničkim obavezama, brigama i financijama. Stvari se okreću na bolje u zadnjoj dekadi travnja 2017. godine, kada Mars, vladar kuće parova, dođe u bolji položaj. Situacija se poboljšava krajem mjeseca, kada Venera ulazi u kuću parova i krene direktnim hodom.

Zdravlje: Tijekom travnja 2017. godine morate posvetiti posebnu pažnju svom zdravlju. To je najmanje što pozicija Venere, vladara Vage, traži, jer se nalazi u kući povezanoj s bolesti. To može označavati i veći interes za formu u kojoj ste, izgled, način života, dijetu i razne terapije. Što god to bilo, morate biti oprezni i reagirati na vrijeme, riješiti bilo koji zdravstveni problem bez obzira koliko se nešto bezazleno činilo.

Savjet: Budite oprezni kada upravljate s financijama, s troškovima i s dokumentima!

 

Posao: Prve dvije dekade travnja 2017. godine bit će jako aktivne, zato što Sunce prolazi kroz kuću posla Škorpiona. Moći ćete doći do boljeg položaja, vaše vrijednosti bit će prepoznate i imat ćete više slobode na svom području djelovanja. Sunce - Uran konjunkcija osvježava i budi kreativnost, te vas gura prema traženju novih metoda ili okruženja. U kući odnosa Škorpiona nalazi se tradicionalan vladar Škorpiona, Mars, kroz prve dvije dekade travnja 2017. godine, zatim Sunce u zadnjoj dekadi. To znači da će dobre suradnje i pregovori biti ključni za ostvarenje uspjeha i neće ih nedostajati, ali možete očekivati suparništvo, natjecanje, rivalstvo i sukobe. Novac vam pritječe kroz rad i ispunjavanje obaveza, a pretjerivanja, zabave i špekulacije mogu donijeti gubitke.

Ljubav: Mars ostaje u kući parova Škorpiona sve do 20. travnja 2017. godine i oslikava prve dvije dekade u predivnim bojama, čak sjajnim. Mars je planet pun energije, ali i impulzivan, pogurat će vas da preuzmete inicijativu ili da date sve od sebe kako bi osvojili. U tome svemu mogli bi pretjerati i otići predaleko, izazivati ili se prikazati na agresivan način. Venera, vladar kuće parova Škorpiona, se nalazi u kući ljubavi i užitka, ali je retrogradna sve do 15. travnja i može donijeti komplicirane ili neočekivane situacije. Situacija će se stabilizirati na neki način u drugom djelu mjeseca, više prema zadnjoj dekadi, ali to vam ne donosi zadovoljstvo kojem ste se nadali.

Zdravlje: Travanj 2017. godine je povoljan mjesec za obavljanje pretraga i za pronalazak rješenja za stare probleme. Razmislite o svom načinu života i promijenite ono što morate. Mogli bi se odlučiti za umjetnost ili kreativan hobi koji će vam pomoći da se bolje opustite.

Savjet: Budite oprezni u komunikaciji, zatim obratite pažnju na koji način postavljate pravila suradnje ili ugovora!

 

Posao:  Očekujte puno posla i obaveza tijekom travnja 2017. godine i neće biti lako nositi se sa svim. Mars se nalazi u kući posla Strijelca i donosi vam intenzivnu aktivnost, brzo donošenje odluka i brze reakcije, ali i situacije koje će biti nelagodne, hitne ili u sukobu interesa. Retrogradan Merkur se isto nalazi u kući posla Strijelca i ne olakšava stvari: mogli bi poduzeti krive korake kada će se činiti da sve ide pravim smjerom, mogli bi imati poteškoća u komunikaciji ili probleme vezano za dokumente, uredsku opremu i razne uređaje. Vladari obje profesionalne kuće (kuće karijere i kuće posla) su retrogradni, što označava komplikacije i poteškoće. Na sreću, to neće dugo potrajati i sljedeći mjesec sve će biti drugačije. Travanj 2017. godine je dobar mjesec za analizu i procjenu situacije ili za osvrt na stare projekte.

Ljubav: Travanj 2017. godine nije najugodniji mjesec. Sunce je smješteno u kući ljubavi, i obećava strastven, senzualan i pustolovan mjesec. Istovremeno je Merkur, vladar kuće parova Strijelca,  retrogradan i smješten u kući obaveza Strijelca i postavlja zahtjeve ili onemogućuje da stvari teku u željenom smjeru. Venera, planeta ljubavi, kreće se na području doma i obitelji i isto je retrogradna u prvom dijelu mjeseca. Čak i da postoji potencijal za strastvenu ljubav, nešto neće ići kako bi željeli, nešto će vas pogurati ili zadržavati na jednom mjestu i nećete se moći zabavljati. Ali, tko zna, možda je došlo vrijeme za preuzimanje odgovornosti ili da se na neki način smirite.

Zdravlje:Vrijeme je da se posvetite svom zdravlju. Mars i retrogradni Merkur mogu prouzročiti probleme, ali vas mogu i podržati ako odlučite posvetiti se svom zdravlju, obaviti potrebne preglede i poduzeti potrebne mjere. Nemojte zanemariti znakove koje vam tijelo šalje, posjetite doktora.

Savjet: Dobro o svemu razmislite! Analizirajte! Istražujte! Meditirajte!

Posao: Venera, vladar posla Jarca, je u vašoj 3. kući, znači intelekt, sposobnosti i vještine su u punom zamahu.  Ali, Venera je retrogradna u prvom dijelu travnja 2017. godine i kreće direktnim hodom 15. travnja.  Travanj je točka preokreta, iz koje stvari koje ste pokrenuli u zadnje vrijeme, iskustva i analize mogu voditi prema značajnim zaključcima i odlukama vezano za profesionalni život. Vladar kuće posla Jarca je retrogradan tijekom travnja 2017. godine i ukazuje na potrebu da se stvari procjene i da mijenjate svoj pristup u kreativniji i domišljatiji kako bi bili uspješniji. Jupiter, Velika Sreća, i dalje vlada kućom karijere Jarca i čeka pravo vrijeme da vam pošalje nove prilike. Značajnih promjena na financijskom polju tijekom travnja neće biti. 

Ljubav: Prisustvo Marsa u kući strasti Jarca čini vas privlačnim u travnju 2017. godine: željni ste romantike, novih iskustva i spremni ste preuzeti inicijativu u ljubavnom životu. Ipak, postoji mali problem: Merkur je retrogradan i nalazi se u istoj kući, što znači da se stvari mogu odvijati na nepredvidljiv način i dai se tu i tamo mogu zakomplicirati. Venera, planeta ljubavi, se nalazi u vašoj 3. kući: slatki razgovori, potvrda ljubavi, ljubavne poruke, držanje za ruku ili putovanja povezana s ljubavnim interesima. No, tijekom prvog dijela travnja Venera je retrogradna, pa neće sve biti kristalno jasno. U tom periodu mogli bi sresti osobu koju ste prije voljeli ili ćete razmišljati o tome jesu li vaše potrebe ispunjene i o statusu. 

Zdravlje: Tijekom travnja 2017. godine ne bi trebalo biti većih problema. Ipak, sve dok je Saturn, vladar Jarca, u kući povezanoj sa zdravljem, morate se ponašati odgovorno. To znači da morate brinuti o svom tijelu, ako se pojave određeni problemi, ne odgađajte i posjetite doktora. Ako postoje kronični problemi, slijedite upute doktora.

Savjet:  Javite se starim radnim kolegama i prijateljima s kojima se duže vremena niste čuli!

 

Posao: Tijekom travnja 2017. godine puno ćete razmišljati o novcu i poslu. Venera se nalazi u kući zarade Vodenjaka, retrogradna je u prvom djelu mjeseca i kreće direktnim hodom u drugom djelu mjeseca. Tada ćete moći napraviti značajne korake, donijeti zaključke i važne odluke. No, može se raditi i o donošenju financijskih odluka povezanih s ljubavnim životom, ljepotom, zadovoljstvom ili komforom. Možda ćete uložiti novac u nešto što dugo vremena planirate ili ćete renovirati kuću i obaviti potrebne popravke i preinake. Retrogradan Merkur i Mars usmjeravaju vašu pažnju na dom i vlasništvo, za što ćete biti jako zainteresirani. S druge strane, tijekom travnja očekujte dosta komunikacije, intelektualne ciljeve, pregovore, putovanja i komercijalne aktivnosti.

Ljubav: Tijekom travnja 2017. godine komunikacija će biti važna u vašem ljubavnom životu, ako je iskrena, otvorena i dobro promišljena - to je poruka koju vam šalje Sunce, vladar kuće veza Vodenjaka. Ako ste u novoj vezi, samo polako: Merkur, vladar kuće ljubavi Vodenjaka je retrogradan. Stvari neće uvijek teći po planu i pažljivo razmotrite situaciju, možda bi se trebali i odmaknuti korak nazad kako bi jasnije vidjeli situaciju. Kod kuće i unutar obitelji mogu iskrsnuti komplikacije. S druge strane, možda se ponovno posvetite starom projektu koji je povezan s kućom i obitelji. Tijekom travnja će novac biti više povezan s odnosima u vašem privatnom životu.

Zdravlje: Ne bi trebalo biti većih zdravstvenih problema ovaj mjesec. U dobroj ste formi i fizički i psihički. Možda neke stvari neće funkcionirati onako kako bi trebale i to će vas opterećivati, ali ovakav stres je nešto što će svi osjetiti kroz travanj 2017. godine.

Savjet: Naučite nešto novo, upoznajte nove osobe!

Posao: Tijekom travnja 2017. godine važnost ćete pridavati novcu i karijeri više nego do sada. Vladar kuće posla Riba nalazi se u financijskoj kući, čiji je vladar u Ribama. To znači da su vaši ciljevi jasni i objektivni a motivi materijalni. Bez obzira na to što ste u periodu u kojem je vaša potreba za novcem veća ili imate potrebu za reorganizacijom, jasno je da ćete si postavljati pitanje kako da unaprijedite posao i dođete do veće zarade. Vaš um radit će prekovremeno i promijeniti ćete poglede na stvari, oslanjajući se na svoju sposobnost procjene i pregovaranja, zato što je vladar kuće novca Riba u kući uma i komunikacije.

Ljubav: Tijekom travnja 2017. godine naginjete prema donošenju nekih odluka u ljubavnom životu. Venera, planeta ljubavi i zajedništva, završava retrogradni hod i kreće direktno 15. travnja kroz Ribe, dok je Merkur, vladar kuće parova Riba, retrogradan između 10. travnja i 3. svibnja Veze su na vatri, s dva izvora i bit će pažljivo propitane iz više kutova. Došlo je vrijeme kada morate zbrojiti dva i dva, donijeti zaključke i potražiti rješenja. Merkur je u kući komunikacije Riba, sve do 20. travnja i trebate razgovarati o starim ili nedavnim problemima. Razmišljat ćete o prihodima, vrijednostima i poslu zato što su i Venera i Merkur retrogradni i povezani s kućom novca.

Zdravlje: S Venerom u Ribama tijekom travnja 2017. godine vaše raspoloženje će biti dosta dobro i pomoći će vam pri suočavanju s izazovima u ovom kompliciranom periodu. Sredinom mjeseca Venera mijenja kretanje i može doći do određene nestabilnosti, ali samo privremeno. U poprilično ste dobroj formi, ali nemojte u ničem pretjerivati. Travanj je povoljan mjesec za tretmane ljepote, posebno drugi dio mjeseca.

Savjet: Nemojte žuriti pri donošenju važnih odluka! Uzmite vremena za razmišljanje i dobro promislite, potražite savjet drugih prije nego što donesete konačnu odluku!