Horoskop za ožujak 2017.


Posao: Ožujak je vrlo aktivan mjesec kada se radi o poslu. Venera, smještena u Ovnu, i Jupiter, smješten u kući partnerskih odnosa Ovna imaju interes za suradnju i udruženje (stariji zajednički projekt može postati ponovno primaran), dok energični Mars traži  predanost i jasne odluke, a Uran je odlučniji više nego ikada da mijenja stvari. Sve spomenute planete su u dobrom odnosu sa Saturnom, vladarem kuće karijere Ovna, koji obećava uspjeh, učinkovitost i značajna postignuća. Studiranje, više obrazovanje, putovanja, kontakti s inozemstvom, internet, kulturološki i duhovni interesi povezani su s profesionalnim životom i potiču napredak. Ako imate u planu poduzeti financijske korake, najbolje bi to bilo učiniti nakon 10. ožujka 2017. godine, kada Mars, vladar Ovna, ulazi u kuću novca Ovna.

Ljubav: Venera, planeta ljubavi i parova, nalazi se u Ovnu tijekom ožujka 2017. godine, ali postoji problem: 4. ožujka kreće retrogradnim hodom i nastavlja tako sve do 15. ožujka. To znači da će vaša usmjerenost na veze biti veća. Društveni ili ljubavni život postaje intenzivniji, ponovno ćete uspostaviti kontakt s prijateljima koje niste vidjeli duže vremena, sresti ćete stare radne kolege ili bivše ljubavi ponovno ulaze u vaš život. Ali, očekujte i stare probleme da se vrate, probleme koje niste razriješili na vrijeme ili ćete se suočiti sa situacijama koje će nametnuti pitanja: jeste li u pravoj vezi, što želite od te veze, što očekujete od voljene osobe ili kako ćete ispuniti očekivanja voljene osobe. Mars tome svemu dodaje strast, ali u prvoj dekadi postoji potencijal za sukobe. 

Zdravlje: Sa Suncem u 12. solarnoj kući, vaše zdravlje može biti stavljeno na testiranje u prve dvije dekade ožujka 2017. godine. Situacija postaje još osjetljivija sve do 13. ožujka, kada se u 12. kući Ovna nalazi i Merkur, vladar kuće bolesti Ovna. Izbjegavajte bilo kakva pretjerivanja, iscrpljivanje i ovisnosti. Nakon 13. ožujka bit ćete potaknuti da poboljšate svoj način života, a nakon 20. ožujka ponovno ćete biti u formi.

Savjet: Ne preuzimajte previše obaveza i posla!

Posao:  Jupiter je smješten u kući posla Bika sve do listopada 2017. godine, što je vrlo utješno. Položaj Saturna, tradicionalnog vladara kuće karijere Bika, otkriva da će vas motivirati materijalni i financijski ciljevi. Korist u društvenom i profesionalnom životu dolazi vam kroz tajne izvore, na diskretan način ili jednostavno kroz sretne okolnosti. Unatoč tome, nemojte se iznenaditi ako naletite na prepreke i izazove u karijeri i vezano za novac. Ako želite izbjeći neugodnosti i da sve ide dobrim putem, budite iskreni, jasni, sigurni u sebe i organizirani.

Ljubav:  Ožujak nije najsretniji mjesec za ljubavne veze. Venera, planeta ljubavi i harmonije, je retrogradna i u kući koja može donijeti razočaranja, zbunjujuće situacije, ograničenu slobodu izbora, zatvaranje ili jednostavno gubitak interesa. Najneugodnije od svega je što je Mars, vladar kuće parova Bika, na nepovoljnom mjestu sve do 10. ožujka 2017. godine. Zbog toga prva dekada mjeseca nije obećavajuća. Nakon toga Mars ulazi u Bika i sve će živnuti, imat ćete više volje za akciju i osjećat ćete se poželjnije. Neke stvari ipak će ostati sakrivene i zbunjujuće. Savjetujemo da o tome i svemu što vas brine razgovarate s nekim u koga imate povjerenja.

Zdravlje: Tijekom ožujka 2017. godine trebate paziti na svoje zdravlje, posebno u prvoj i zadnjoj dekadi. Venera, vladar Bika, je u slabom položaju. Lako ćete se zamarati i trebat će vam duže vremena za oporavak. Trebat će vam odmora, samodiscipline, zdrave prehrane i morat ćete pojačati imunitet. Ako se ne osjećate dobro, nemojte odgađati posjetu liječniku.

Savjet: Uložite sredstva u razvoj posla ili poboljšanje radnog prostora.

Posao: Venera i Jupiter se nalaze u sretnim kućama i donose vam puno dobrog u karijeri tijekom ožujka 2017. godine. Pred vama su razne nove prilike i ovo je odličan utjecaj planeta koji pomaže podizanju popularnosti, za promoviranje, javnost, suradnje i za grupne projekte. Imat ćete potporu na putu prema ostvarenju svojih ciljeva. Osim toga, Sunce obasjava kuću karijere Blizanaca u prve dvije dekade ožujka. Izborit ćete se za sebe i istaknuti, bit ćete u prednosti i drugi će vam se diviti. U trećoj dekadi Suncu se pridružuje Venera, u kući popularnosti, zaštitnika i onih koji vas podržavaju. Merkur, vladar Blizanaca, kroči istim putem, nalazi se u kući karijere do 13. ožujka i između 13. i 31. ožujka je u kući popularnosti i zaštitnika. Zato, pokrenite se!

Ljubav: Osjećat ćete se dobro i ljubavni život tijekom ožujka 2017. godine donosi vam zadovoljstvo. To omogućuje posebna povezanost Saturna, smještenog u kući parova Blizanca, i Jupitera, vladara kuće veza Blizanca (smještenog u kući ljubavi i užitka Blizanaca). Na njihovu podršku možete računati, bez obzira na to u kakvim se okolnostima našli. Ovakav sklop planeta jača veze, gradi solidne temelje, a za neke Blizance može donijeti zaruke ili brak. Venera, planeta parova Blizanca, se nalazi u 11. solarnoj kući i u odnose unosi harmoniju, donosi nova ljubavna iskustva i mogućnosti, najvjerojatnije kroz krug prijatelja, onih koji vas štite i podržavaju ili kroz kakve grupe i udruge.

Zdravlje: Tijekom ožujka ćete biti odličnog raspoloženja, bit ćete vitalni i u dobroj formi. Prepoznati ćete dolazak proljeća, zato uzmite bicikl i idite na vožnju, u šetnju, na ples i krećite se što više možete. Puni ste energije, iskoristite ju! Nemojte ljenčariti i biti besposleni i nemojte popustiti pred kulinarskim iskušenjima!

Savjet: Organizirajte skupno druženje ili zabavu s prijateljima!

 

Posao: Ožujak vam donosi puno zadovoljstva u profesionalnom životu i kao rezultat toga i financijsku dobit. Kuća karijere i društvenog statusa, kao i kuća obaveza i posla su aktivne i na tim poljima možete očekivati pomak. Između tih kuća su harmonični aspekti i između vladara  tih kuća, a planete koje se sada nalaze u tim kućama su jake i obećavaju značajna postignuća. To znači da ćete djelovati na dva polja: na učvršćenju, za što će vam trebati strpljenje i upornost, i na razvoju, za što će vam trebati hrabrosti i otvorenosti prema novim stvarima. Ozbiljnije prionite poslu, potrudite se više i sreća će biti na vašoj strani. Mogli bi nastaviti dalje sa starim projektom ili suradnjom. Privatne veze i vaš šarm pomoći će u ostvarenju napretka. Novac vam pritječe više nego u prijašnjim mjesecima.

Ljubav: Tijekom ožujka bit će jasno da ljubavni i poslovni život imaju nešto zajedničko. Položaj Saturna, vladara kuće parova Raka, smještenog u kući posla Raka, još od 2015. godine donosi odgovornosti i obaveze, a sada se i Venera nalazi u kući karijere Raka i tu ostaje neko vrijeme. Status, karijera ili posao su pod utjecajem osjećaja ili privatni život ovisi o profesionalnom životu. Može se raditi i o hijerarhijskoj razlici među parterima. Jasno je da stanje nije posve jasno ili lagodno. 

Zdravlje: Tijekom ožujka 2017. godine bit će dosta stresa, jer je mjesec zahtjevan i dinamičan. O vama ovisi kako ćete se organizirati i kako ćete gledati na promjene i prilagodbe novim okolnostima. Nemojte zanemariti svoje zdravlje, ono mora biti na prvome mjestu! 

Savjet: Vrijeme je da počnite koristiti svoje talente i kreativnost! 

 

Posao: Tijekom ožujka vaša karijera prolazi kroz proces analiziranja i procjenjivanja. Venera, vladar kuće karijere Lava, je retrogradna i privlači vašu pažnju prema određenim stvarima, poput specijalizacije, studiranja, istraživanja, stvaranja ili objavljivanja, povezivanja sa znanosti, novinarstvom, kulturnim ili duhovnim okruženjem, povezivanjem sa strancima i suradnjom s inozemstvom. Mars ulazi u kuću karijere 10. ožujka i povećava poduzetnički i natjecateljski duh i potrebu da se istaknete, a ono što uložite u tim smjerovima donosi vidljive rezultate. U ožujku ćete se koncentrirati na povećanje priljeva novca koji dolazi od drugih, od suradnji, kroz posao, investicije i povezanosti s financijskim institucijama.

Ljubav: Vladar kuće parova Lava odlično surađuje s vladarem kuće ljubavi Lava. Možete ući u novu vezu, učvrstiti staru vezu ili iskusiti druga pozitivna iskustva u ljubavi. Kako bi stvari tekle pravim tijekom, imajte na umu da je dobra komunikacija ključ za to. U ožujku vladar kuće parova Lava dobro surađuje s Venerom, planetom ljubavi, što povećava mogućnost ostvarenja istinskog zadovoljstva i sreće. Ali, položaj Venere ukazuje na važnost komunikacije iz intelektualnog, kulturološkog ili duhovnog kuta gledanja, što znači da je ljubav i put razvoja, otkrivenja, širenja i napretka. Nije isključena i mogućnost odlaska na put zbog ljubavi ili da se dogodi ljubav s osobom koja je u drugoj, udaljenoj zemlji.

Zdravlje: Kroz prve dvije dekade ožujka 2017. godine, dok Sunce nije u najboljem položaju i pravi neskladan aspekt s vladarem kuće bolesti Lava, nećete imati puno energije i morate paziti na svoje zdravlje. Ipak, činjenica da imate podršku drugih planeta i da je vladar kuće bolesti Lava dobro smješten, daje nadu da mogući zdravstveni problemi neće biti tako loši.

Savjet: Pročitajte knjige koje obrađuju teme etike, filozofiju ljubavi i ljepote!

 

Posao: Povrh svega, ožujak 2017. godine je zanimljiv mjesec iz financijskog kuta gledanja. Dva benefika, Jupiter i Venera, nalaze se u kući novca Djevice, a od 13. ožujka pridružuje im se i Merkur, vladar Djevice. S jedne strane, to je znak sreće. S druge strane, Jupiter i Venera mogu postati rasipni ili nemarni kada se radi o užicima (Venera) ili ambicioznim projektima (Jupiter). Sigurno je to da je ovo period u kojem možete povećati  prihode. Retrogradna Venera povoljna je za kupovinu nakita i dragog kamenja i prodaju umjetnina. Suradnje će biti važne u ovom mjesecu i moguće su suradnje s osobama iz inozemstva. Mogli bi se odlučiti za studij, kulturološke aktivnosti ili putovanje.

Ljubav: U prve dvije dekade ožujka 2017. godine Sunce se nalazi u kući veza Djevice i u prvi plan donosi voljenu osobu i život u paru i to postaje nit vodilja oko koje se vrti sve ostalo. Pažnju će vam privlačiti psihološka strana ljubavi i voljene osobe, analizirat ćete najdublje i najkompliciranije aspekte vašeg odnosa, tabue, opsesije, fantazije ili frustracije. Željet ćete razotkriti tajne ili sakrivene strane onog što osjećate. Istovremeno ćete biti prizemljeni i gledati na vezu iz praktičnog kuta gledanja. Iznimno, neki parovi će se udružiti i u poslu ili kroz investiranje.

Zdravlje: Tijekom ožujka 2017. godine nećete biti u najboljoj formi i zato morate pripaziti na što trošite svoju energiju. Odredite prioritete i dovoljno se odmarajte. Može doći do upala, zaraznih bolesti i trovanja. Sa psihološkog gledišta, pokušajte razmišljati što pozitivnije i nemojte previše analizirati.

Savjet: Pripazite na što i na koga računate!

 

Posao: Sunce se nalazi u kući posla Vage i zato je ožujak 2017. godine značajan mjesec za vaš profesionalni život. Privlačit ćete pažnju, imat ćete veću slobodu djelovanja i odlučivanja na polju posla, napredovat ćete i moći ćete pokazati svoje talente i znanje na laskav i privlačan način kroz koji ćete biti prihvaćeni. Od značajne važnosti bit će suradnje i dogovori, ali kako bi vam koristili, morate se postaviti s puno takta i odgovorno. Stare suradnje ponovno mogu biti važne. Tijekom ožujka priljev novca povezan je sa suradnjama, klijentima i odnosima s drugima.

Ljubav: Venera, planeta ljubavi i vladar Vage, nalazi se u kući parova Vage tijekom ožujka 2017. godine. Venera je sada retrogradna što može značiti nekoliko različitih stvari. Bivša ljubav može vam doći u misli, osoba s kojom ste pokušali nešto pa nije išlo sada ponovno može ući u vaš život ili će se ponovno pojaviti stari problem kojeg treba analizirati i razriješiti kako bi se krenulo dalje. Možda prolazite kroz period u kojem se pitate razna pitanja: jeste li u pravoj vezi, zaslužuje li partner da ste uz njega ili odgovarate li vi kriterijima partnera. Vaš ljubavni život može postati intenzivniji. Možda ćete osjetiti potrebu da propitate sebe i da shvatite što uistinu želite od partnera i veze.

Zdravlje: Iscrpljenost i stres bit će stalno prisutni tijekom ožujka 2017. godine. Ponekad će to poremetiti funkciju organizma, zato pažljivo pratite signale koje vam tijelo šalje i budite disciplinirani. Nemojte se upuštati u previše aktivnosti odjednom. Umjesto toga isplanirajte svoje vrijeme i koncentrirajte se na ono što radite.

Savjet: Previše ste vezani za druge. Povremeno se opustite potpuno sami!

 

Posao: Kreativnost, talent i izražavanje osjećaja na kreativan način postat će vam važno tijekom ožujka 2017. godine, kada Sunce, vladar kuće karijere Škorpiona, prolazi kroz 5. solarnu kuću. Retrogradno kretanje Venere kroz kuću posla Škorpiona povećava interes za umjetnost, estetiku i određenu harmoniju u profesionalnom životu. Oba tranzita, tranzit Sunca kroz 5. kuću i retrogradne Venere kroz kuću posla, pokazuju da možete ostvariti veliki uspjeh ako radite stvari od srca, u kojima uživate i koje istinski volite. Ljubav vas može dovesti do napretka tijekom ožujka. Prve dvije dekade ožujka odlične su za promoviranje, prezentacije i izlaganja. Suradnje i timski rad zaživjet će nakon 10. ožujka. Vaš trud će biti nagrađen financijski.

Ljubav: Sa Suncem u kući ljubavi i seksualnosti Škorpiona, prve dvije dekade ožujka 2017. godine su puni strasti i erotike. Više je romantike i senzori su pojačani i nove prilike će se češće ukazati. Mars, tradicionalan vladar Škorpiona, ulazi u kuću parova 10. ožujka, što je povoljno za vaš ljubavni život. U zadnje dvije dekade ožujka osjećat ćete entuzijazam i instinktivno ćete se povezivati s drugima, pojačane su i potrebe za zavođenjem, preuzimanjem inicijative i razjašnjavanjem situacije. Venera, planeta ljubavi, je retrogradna i u 6. kući, a to znači da se ljubavni život može ispreplesti s poslovnim životom ili obavezama, jedno na drugo može djelovati stimulirajuće ili vas obaveze mogu preokupirati i tako odvući od ljubavnog života i obrnuto.

Zdravlje: Ako imate problema sa šećerom u krvi, gušteračom, bubrezima, ginekološke probleme, probleme s kožom i cirkulacijom (uključujući i probleme s venama), tijekom ožujka trebate pojačati brigu i provjeravati stanje. Sve što poduzmete kako bi poboljšali svoje zdravstveno stanje je dobrodošlo.

Savjet: Nemojte se bojati započeti nešto novo u profesionalnom životu, ako na taj način možete istaknuti svoje talente!

 

Posao:  Kroz prve dvije dekade ožujka 2017. godine Sunce se nalazi u 4. solarnoj kući, u društvu Merkura, vladara kuće karijere Strijelca, sve do 13. ožujka. Bit ćete zainteresirani za dom i obitelj, za imovinu i dugoročna dobra. Ovo je povoljan period za one koji se bave poljoprivredom, građevinom, izolacijama i za one koje zanima povijest. Ožujak je vrlo kreativan mjesec i zasjat ćete zahvaljujući vašim talentima i izražajnosti, te steći popularnost. Sve to donosi i veći priljev novca.

Ljubav: Retrogradna Venera u kući ljubavi Strijelca usmjeravat će vašu pažnju prema temeljnim elementima sreće u vezi. Venera govori o senzualnosti, strasti i romantici i izaziva vas da ih tražite, analizirate i da nađete ono što vas ispunjava i čini sretnima. Atmosfera tijekom ožujka polazi od ljubavi. Događaji mogu biti razni, od zaljubljivanja do nezaboravnih iskustva ili sumnje, patnje, obnove veze ili do raskida ako veza ne funkcionira. Što god se događalo u vašem životu, događa se iz jednog razloga, a to je da spoznate što uistinu želite i što vas čini sretnim. Retrogradno kretanje Venere traje do sredine travnja i tek tada ćete znati na čemu ste.

Zdravlje: S Marsom u kući zdravlja Strijelca veća je potreba za poduzimanjem pravih koraka prema boljem zdravlju. Vrijeme je da stvari uzmete u svoje ruke i riješite ono što morate, posebno kada se radi o starijim zdravstvenim problemima. Ovo je povoljan položaj za odvažne akcije, poput rada na boljoj formi i izgledu. Ako već niste, odlučite se za zdraviji život.

Savjet: Otvorite se, izrazite se i pokažite svoje kvalitete!

Posao: Ožujak donosi bizarnu situaciju: Jupiter se nalazi u kući karijere Jarca i želi da se upustite u nešto veliko, dok Venera, vladar kuće karijere, je retrogradna i nalazi se u polju koje vuče prema prošlosti i nema novih ambicija. To je kao da se želite upustiti u nove stvari, ali nešto vas zadržava ili ćete napraviti korak nazad kako bi došli do određenih detalja opreznije nego prije i kako bi imali bolji uvid u stvari. Moguće je i da vas obiteljski problemi privremeno spriječe u napredovanju ili teme vezane za dom, imovinu, naslijeđe ili drugi slični ciljevi mogu privući vašu pažnju.

Ljubav: Venera, planeta ljubavi i parova, je retrogradna i u 4. solarnoj kući Jarca tijekom ožujka 2017. godine (počevši od 4. ožujka). Zbog toga bi se mogli osvrtati na prošlost i povezati s osobama s kojima dugo vremena niste imali kontakta. Budući da je retrogradna Venera u 4. kući, vaš interes uglavnom će biti usmjeren prema domu i obitelji, zajedničkom vlasništvu ili se roditelji mogu umiješati u vaš ljubavni život. Ako gledamo iz drugog kuta, astralni sklop planeta traži intimni, miran, tradicionalan i konzervativan pristup životu u paru. Mars ulazi u kuću ljubavi Jarca 10. ožujka, donosi entuzijazam i stvari se mogu preokrenuti prema intenzivnijem ljubavnom životu i želji za avanturama.

Zdravlje: Očekujte pritisak od kardinalnih znakova (Ovnovi, Rakovi, Vage i Jarci) u ovom periodu, ostalo ništa neće vas opteretiti. Unatoč tome, tijekom ožujka se morate više brinuti za svoje zdravlje, ako postoje kronične bolesti i pojava novih tegoba može voditi prema kroničnim bolestima. Pojačajte imunitet.

Savjet:  Kupite nešto lijepo za svoj dom, možda nešto iz trgovine antikviteta.

 

Posao: Sve do kraja 2017. godine vi ste glavni u igri zato što je tradicionalni vladar Vodenjaka, Saturn, u sretnoj kući i ima podršku Jupitera, Velike Sreće. U ovakvim okolnostima, tijekom ožujka 2017. godine, Merkur, vladar kuće karijere Vodenjaka, zajedno sa Suncem, Marsom i Venerom, usmjerava vašu pažnju i interes prema stjecanju novih informacija, komunikaciji, preuzimanju raznih inicijativa (povezanih s povećanjem zarade), putovanjima i pregovorima. Sada ponovno možete pokrenuti rasprave oko starijeg projekta i sastati se sa starim prijateljima s kojima ste izgubili kontakt, kolegama i osobama s kojima ćete nastaviti graditi ugodne i korisne odnose. Kroz prve dvije dekade ožujka najviše ćete se usmjeriti na posao i zaradu.

Ljubav: Venera, planeta ljubavi, je retrogradna, u 3. kući Vodenjaka, većinu ožujka 2017. godine. Tu kuću povezujemo s razmišljanjem i možda je vrijeme da razmislite o određenim dijelovima vašeg ljubavnog života. 3. kuća predstavlja komunikaciju i putovanja, što će postati dosta važno za veze i to u nekim situacijama može označavati susretanje nekoga ponovno ili ponavljanje određenih situacija. Sunce, vladar parova Vodenjaka, pokazuje da postoje određene financijske brige koje se upliću u ljubavnu vezu ili ljubavna situacija utječe na donošenje odluka o financijama. Nakon 20. ožujka i Sunce ulazi u 3. kuću i pridružuje se Veneri. 

Zdravlje: Bit ćete vedrog raspoloženja tijekom ožujka 2017. godine, iako u prvom djelu mjeseca može doći do nemira. Općenito, vaše zdravstveno stanje je u granicama normale. Jedino što trebate pripaziti je kada koristite oštre predmete ili ako radite s opasnim tvarima, materijalima, predmetima ili napravama.

Savjet: Vrijeme je da osvježite svoje znanje u onom području koje vas najviše zanima!

Posao: Sunce u Ribama omogućuje vam da zasjate, da se istaknete, izborite za sebe, steknete određene povlastice i poštovanje. Sunce vam daje i vitalnost, autoritet, ugled i pomaže vam da se uzdignete. Očito je da morate raditi naporno kako bi bili uspješni. Najvažnije od svega je da se koncentrirate na ciljeve koje želite ostvariti. Već nekoliko godina Neptun se nalazi u Ribama i imate koristi od intuicije, inspiracije i kreativnosti koju pojačava, ali učinkovitost vam nije najjača strana i zato se morate bolje koncentrirati na ostvarenje jasnih i zacrtanih ciljeva. Nakon 10. ožujka Mars će vas ohrabriti pri preuzimanju inicijativa, donošenju odluka i osnažiti vaše mentalne i verbalne sposobnosti. Iskoristite to i ostvarit ćete dobit i uspjeh! Kada govorimo o dobiti, uz Veneru, koja je retrogradna, u kući novca, u privremenom društvu Marsa, zatim Sunca i Merkura, mogli bi puno zaraditi, ali i puno potrošiti!

Ljubav: Veze će biti u prvom planu tijekom prvog dijela ožujka 2017. godine, kada je Merkur u Ribama. Vrijeme je da pojačate privlačnost i senzualnost, jer imate moć usmjeravanja stvari tokom kojim želite da idu. U drugom djelu mjeseca pojavit će se drugi interesi, poput doma, karijere i financija. Retrogradna Venera nalazi se u kući novca Riba i postoji velika mogućnost ispreplitanja ljubavnog i profesionalnog života. Možda imate zajedničke interese ili vas voljena osoba podržava u nastojanju da povećate zaradu ili će odluke u ljubavnom životu utjecati na materijalnu situaciju.

Zdravlje: Ožujak može biti značajan za vaše zdravlje, ako uzmemo u obzir činjenicu da je Sunce, vladar kuće zdravlja, u Ribama. Općenito govoreći, manje se radi o neugodnostima, a više o vašem nastojanju da riješite neke poteškoće, o interesu za dijetu ili terapiju koja će donijeti bolje zdravstveno stanje i za zdraviji život.

Savjet: Imajte stvari pod kontrolom! Napravite popis za trgovinu i držite se tog popisa!