FOTO: Ups! O čemu to razgovaraju Čačić i zamjenik župana Kišić?

Objavljeno: 28.07.2015. 12:46

Zadnja izmjena: 26.02.2016. 08:27

Foto: Siniša Sović

Dok većina političara špicu turističke sezone koristi za godišnji odmor, Radimira Čačića i Nataliju Martinčević uhvatili smo danas u zanimljivom društvu.

Naime, čini se da ih ni kišovito vrijeme ni prohladno jutro nije spriječilo da današnje prijepodne provedu u društvu zamjenika župana Varaždinske županije, HNS-ovog koalicijskog partnera SDP-ovca Alena Kišića.

Za oko našeg fotoreportera zapeli su na terasi kafića u samom centru grada. A s obzirom da svi znaju u kakvom su odnosu dojučerašnja "braća", HNS-ovci i Reformisti, i da se društvo okupljeno na Korzu evidentno nisu namjeravalo "skrivati", pokušali smo doznati što je bila tema.

Nakon trećeg pokušaja uspjeli smo tako dobiti Kišića, koji kaže da nije riječ ni o kakvom "sastanku", nego o "slučajnom susretu kolega koji se bave politikom".

- Razgovarali smo o aktualnostima na političkoj sceni države i županije, ali i grada Varaždina gdje u puno mjesnih odbora SDP i Reformisti surađuju – rekao je kratko Kišić.

Na pitanje kako će na spomenuto "druženje" gledati njegovi kolege u Županiji iz HNS-a, a napose župan Predrag Štromar, Kišić nam je odgovorio da ga "takvo pitanje čudi".

- Moja je osobna stvar s kime ću popiti kavu, i to se ne bi trebalo ticati nikoga u mojoj stranci ili u bilo kojoj drugoj. SDP je korektan koalicijski partner, ali nigdje u koalicijskom ugovoru (koliko znam) nema stavke koja određuje tko s kime smije piti kavu – rekao je Kišić.

S Čačićem se, kako kaže, zna još od 2013. godine, kada je "kolegi Štromaru i njemu davao snažnu podršku u kampanji"; zadržali su "korektan odnos", ističe, a kavu pije, napominje nam, kako s HDZ-ovcima i HNS-ovcima, tako i s Reformistima.

- Tu vrstu slobode želim zadržati i mogu reći da sam, iako najmlađi u društvu, danas ja platio kavu. Ne u ulazim u razlaz g. Čačića s HNS-om – rekao nam je Kišić, o čijim se ambicijama za župana u posljednje vrijeme govori sve češće, a s čime navodno u HNS-u nisu "presretni".

- Oh, pa mi imamo odlične odnose! Razgovarali smo o suradnji jučer, danas i sutra – na isto pitanje odgovorio je poslovično kratak i uvijek u žurbi Čačić.

Podsjetimo, SDP-ovci i Reformisti koalirali su na prijevremno održanim izborima u Novom Marofu, a na izborima za Vijeća mjesnih odbora koalicijski izravno surađuju u njih čak osam. S HNS-ovcima u njih ni upola toliko, svega tri.

>>Postizborne koalicije: U ratu između "braće" ultimativna pozicija SDP-u

Imajući to u vidu i budući da su parlamentarni izbori sve bliže, tema između SDP-ovca i Reformista vjerojatno nije malo...

Komentari