FOTO

Čarobnu Noć muzeja u Trakošćanu uljepšala i posebna gošća

Objavljeno: 30.01.2016. 10:50

Zadnja izmjena: 15.02.2016. 17:20

U 11. Noći muzeja sudjelovalo je preko 200 muzeja, galerija i arhiva diljem Hrvatske. Manifestacija se održala i u Trakošćanu te je svoja vrata otvorio jedan od natraktivnijih dvoraca u ovom dijelu Hrvatske... 

Posjetitelji su tako mogli uživati u jedinstvenoj prilici da razgledaju dvorac noću, i to od 18 do 24 sata, ali i dobroj glazbi, predstavama te ugostiteljskoj ponudi.

Na južnoj terasi mogla se razgledati i izložba Kluba mladih filatelista "Trakošćan". Talentirani filatelisti priredili su i interaktivno predavanje te je Bojan Bračić iz Slovenije održao predavanje na temu "Što je filatelija?"

Ipak, posjetitelje je zasigurno razveselila Grofica Lujza koju je predstavila njezina dvojnica,Dubravka Baneković. Dramsko-scenska igra o grofici Lujzi izvedena je dva puta te je ujedno grofičina dvojnica prošetala dvorcem i družila se s posjetiteljima dijeleći kruščiće od lana. 

Radionica izrade grofičinih ruža, kinča i jurjevskih vijenaca trajala je do 22 sata u sklopu koje su prezentaciju vodile Štefanija Vuk, Štefanija Turković i Ana Martan. U izvedbi dramsko-scenske igre sudjelovala je dramska družina „Kolo vilinsko“, a za glazbenu notu pobrinuo se zbor „Prigorčica“. 

Podsjetimo, Grofica Lujza Erdődy ostavila je trag u povijesti kao velika dobročiniteljica, osnivateljica zaklada za siromašne, podupirateljica raznih humanitarnih i građanskih udruga te škola i crkava u Novom Marofu. Ovog puta posebno je razveselila najmlađe kojima je ispričala anegdote iz grofičina života. 

Dakako, uživalo se u dobroj hrani i kapljici u dvorskoj kuhinji te u podnožju dvorca. Za glazbenu podlogu pobrinuli su se uvijek dobro raspoloženi Kavaliri. 

Kako je to sve skupa izgledalo, pogledajte u našoj fotogaleriji: 

Komentari