Varaždinci se načekali

Davor Bobić: "Hasanbegović prvi u 12 godina za 100.000 kuna povećao dotaciju Baroknim večerima"

Objavljeno: 12.04.2016. 19:58

Zadnja izmjena: 12.04.2016. 20:02

Foto: Facebook / Arhiva

Ministar kulture Zlatko Hasanbegović izgleda da je, za razliku od nekoliko svojih prethodnika, prepoznao značaj Varaždinskih baroknih večeri, u sklopu kojih je tijekom proteklih 45 godina održan niz vrhunskih koncerata s interpretima svjetskoga glasa...

Naime, iako su odavna potvrdile svoj status renomiranoga glazbenog festivala, koji danas uživa ugled daleko izvan hrvatskih okvira, potpore Ministarstva kulture za provedbu programa nisu uvijek bile izdašne, doznajemo od Davora Bobića, ravnatelja Varaždinskih baroknih večeri.

- Ove godine Koncertnom uredu Ministarstvo je za organizaciju i provedbu glazbenih programa dodijelilo 800 tisuća kuna. To je prvo povećanje dotacije nakon dugih 12 godina i značajno će pomoći realizaciju ovako složenog i velikog projekta. Naime, ranijih godina dobivali smo do 700.000 kuna – naglasio je Bobić.

Podsjećamo, u Hrvatskoj postoje samo četiri nacionalna festivala, a VBV su jedini kontinentalni.

- Barokne večeri postoje već 46 godina i jedan smo od najstarijih festivala barokne glazbe u svijetu. Svako ulaganje u organizaciju itekako će se vratiti hrvatskoj kulturi i našem Varaždinu – zaključio je Bobić.

 

Komentari