tri dana gitare

FOTO Festival letećih gitara postaje tradicionalni - evo što nas sve čeka u listopadu

Objavljeno: 19.09.2017. 13:00

Zadnja izmjena: 19.09.2017. 13:02

Foto: Željko Porobija

Za sve ljubitelje gitare kao i za sve one koji vole dobru glazbu zasigurno je dobra vijest da je Festival letećih gitara "preživio" prvu godinu i ovoga listopada svojim drugim izdanjem postaje tradicionalnim.

Tome svjedoči i ekipa organizatora Festivala - u kojoj su Damir Ambruš, Jura Geci, Elizabeta Dolenec, Ivan Mesek i Jasna Jakovljević, u pratnji zamjenika gradonačelnika Zlatana Avara. Program je ove godine još raznovrsniji nego prošle i iz bogate ponude izdvajamo sljedeće točke.

  • Užitak u muziciranju započinje u petak 13. listopada i već tada u 20.30 nastupa Eric Gales Band.
  • Iznimno zanimljiv program nastavlja se u subotu - između ostalog tu će biti i cjelodnevna izložba u Galerijskom centru posvećena Bob Dylanu. Imat ćemo priliku gledati i zanimljiv dokumentarac o crnoj blues legendi iz Kastva "Philadelphia Jerry Ricks", a za kraj dana očekuju nas koncerti posvećeni uspomeni na Chris Cornella i Voodoo Lizzardse.
  • Nedjelja nam donosi čak tri koncerta - onim nazvanim United Flying Guitar Forces ovaj vrlo kvalitetni festival i svečano završava. Naravno, tijekom vikenda su tu i gitarske radionice - ovaj put o rock, country i klasičnoj gitari.

Komentari