izložba u hotelu raj

Na 12. po redu tradicionalnoj izložbi slika predstavili se mladi ludbreški umjetnici

Objavljeno: 31.08.2017. 17:09

Zadnja izmjena: 31.08.2017. 17:11

Likovno udruženje Ludbreg i ove je godine organizirao tradicionalnu 12. po redu izložbu slika mlađe grupe LUL-a, a sve u sklopu manifestacije ludbreške Svete nedjelje.

Ova izložba rezultat je ljetnih likovnih radionica koje su se održavale kroz lipanj, srpanj i kolovoz, a dio su projekta koji financira Grad Ludbreg. Izlaže 24 mladih autora, predškolske, školske i srednjoškolske dobi koje se prezentiraju s 30-tak likovnih radova. Djeca koje se bave likovnom umjetnošću opredjeljuju se i za glazbenu umjetnost, tako da je na taburici nastupila Lorena Kenđel, a na saksofonu i klarinetu Dora i Iva Škafec Jagić s recitacijama koje su upotpunile program otvorenja izložbe Iva Osivnika i Daria Rusaka. Samu izložbu u ime Grada Ludbrega, otvorila je zamjenica gradonačelnika Renata Potočnik.

Glavni cilj bio je usmjeriti djecu k spontanijem, kreativnijem razvijanju spoznajnih vrijednosti kroz likovno stvaralašrtvo, stimulirajući ih za likovnim izražavanjem kao i propitkivanje vizualno-slikovne osjetljivosti. Na likovnim radionicama djeca su koristila različite likovne tehnike crtanja i slikanja. Izložba se može razgledati do kraja rujna u izložbenom prostoru Hotela Raj u Ludbregu.

Komentari