zapažena izložba

Osim što odlično pjeva, Yaya je i izvrsna likovna umjetnica - i to su večeras vidjeli brojni Varaždinci

Objavljeno: 30.03.2017. 20:20

Zadnja izmjena: 30.03.2017. 20:22

Foto: Željko Porobija

Večerašnje otvorenje izložbe u varaždinskom Galerijskom centru izazvao je nešto veću pozornost nego što je uobičajeno - jer je svoje umjetničko djelo predstavljala Jadranka Ivaniš, poznatija pod svojim umjetničkim nadimkom Yaya.

Pjevačica popularnih Jinxa, istaknuta po svom snažnom kontra-altu, po svojoj temeljnoj i profesionalnoj vokaciji je likovna umjetnica. Završila je zagrebačku Likovnu akademiju 2000. godina kad je već bila afirmirana kao pjevačica. Bila je studentica u klasi osebujnog profesora Zlatka Kesera, čiji se utjecaj osjeća i na njezinim djelima - o čemu je večeras i otvoreno govorila. 

Živi i radi u Zagrebu, bavi se slikarstvom, održava likovne radionice za djecu i mlade, te za osobe sa posebnim potrebama. Dizajnira nakit i ilustrira, a 2010. je završila talijansku školu mode i dizajna Callegari za stilsko uređenje enterijerija. U popularnoj dječjoj Modroj lasti ima svoju rubriku Yayino gnijezdo. Večeras je izložila kolaže u čijoj se izradi koristila raznim materijalom - platnom, drvetom, papirom, geotekstilom, a bojala uglavnom akrilom. Djela isprva ostavljaju dojam apstraktne umjetnosti, ali su sačuvala brojna obilježja predmetnog slikarstva. Izložbu možete pogledati do 12. travnja. U našoju fotogaleriji možete vidjeti kako je to večeras izgledalo.

 

Komentari