Mali MESS

Predstava Duga u produkciji varaždinskog Gllugla osvojila šestu međunarodnu nagradu

Objavljeno: 12.10.2016. 08:52

Zadnja izmjena: 12.10.2016. 08:56

Predstava Duga u produkciji Umjetničke organizacije Gllugl iz Varaždina osvojila još jednu međunarodnu nagradu. Nakon nagrade na Bugojanskom lutkarskom bijenalu, pet nagrada na prošlogodišnjem PIF-u, Duga je proglašena najboljom predstavom na ovogodišnjem Malom MESS-u.

Predstava je nastala kao diplomski rad studenata Odsjeka za kazališnu umjetnost Umjetničke akademije u Osijeku, a redateljica je Tamara Kučinović.

Predstava govori o djevojčici koja se ne uklapa u selo usred kamena i krša i silno želi prijeći dugu ne bi li postala dječak kojem je sve dopušteno. Predstava kamenom, glinom, igrom, zvukom dočarava i selo i likove i tragediju i emociju...govori o svakoj želji za slobodom ili svim ograničenjima koja nas sputavaju. Govori toplo i stišanim glasnom. Pa se zato jače čuje - o predstavi kaže prof.dr.sc. Sanja Nikčević.

Igranjem predstave “Duga“i Umjetničke organizacije GLULUGL iz Varaždina, završen je MESS program za djecu 56. Međunarodnog kazališnog festivala MESS.

U četiri dana, Mali MESS je djeci i roditeljima prikazao četiri predstave te dvije edukativne radionice na kojima su mogli proširiti svoja dosadašnja kazališna iskustva, steći neka nova te upoznati umjetničke procese i upotpuniti doživljaj gledanja predstava. 

 

 

Komentari