Na inicijativu Špancirfesta

Studenti dizajna s Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu reinterpretirali varaždinsku povijesnu jezgru

Objavljeno: 23.06.2016. 14:38

Zadnja izmjena: 23.06.2016. 14:47

Na inicijativu Špancirfesta, studij Dizajna arhitektonskog fakulteta u Zagrebu javni je prostor Varaždina uvrstio kao temu u kolegij Projektiranje: Industrijski dizajn 2. Tijekom ljetnog semstra studenti su reinterpretirali tri lokacije u varaždinskoj povijesnoj jezgri.

Prezentacija idejnih projekata održana je danas, 23. lipnja, u palači Herzer, a sa studentima su stigli i njihovi profesori.

– Turistička zajednica grada Varaždina već dugi niz godina surađuje s Arhitektonskim fakultetom u Zagrebu. Došli smo na ideju da javni prostor varaždinske povijesne jezgre uvrsti u jedan kolegij, a studenti su u veljači bili u Varaždinu i prošetali Starim gradom, Trgom Miljenka Stančića i Šetalištem Vatroslava Jagića. – rekao je tom prilikom voditelj projekata Turističke zajednice Damir Levak.

Zainteresiranoj javnosti studenti su u grupama predstavili svoje radove.

– Studenti su tijekom semestra izradili devet vrlo kreativnih instalacija, koje bi se tijekom Špancirfesta trebale izvoditi i potaknuti neku interakciju. Prvi dio projekta bio je obilazak i informiranje od lokalnog stanovništva, a drugi dio samostalno istraživanje. – otkrio je nastavnik Vedran Kasap sa studija Dizajna Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu.

Komentari