prijateljica naše zemlje

U četvrtak Ludbreg ugošćuje japansku pijanisticu Yoko Nishii, čije su spone s našom zemljom iznimno zanimljive

Objavljeno: 26.09.2016. 10:40

Zadnja izmjena: 26.09.2016. 12:22

Foto: YouTube/Screenshot, Facebook

U četvrtak 29. rujna, s početkom u 19 sati, održat će se koncert japanske pijanistice Yoko Nishii u svečanoj dvorani dvorca Batthyany u Ludbregu.

Ova nadarena pijanistica koja je počela učiti klavir u četvrtoj godini, završila je svoj studij klavira na Visokoj školi za umjetnost "Ino Mirković u Lovranu". Tu je još jednom bila dokazala svoj talent završivši četverogodišnji studij u samo dvije godine.

I svoj poslijediplomski studij klavira završila je u našoj zemlji, na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

Tu nisu prestale njezine spone s Hrvatskom - osim što je u više navrata nastupala u našoj zemlji, prošle je godine u Japanu izdala CD s cjelovitim klavirskim opusom Dore Pejačević. 

Osim studija klavira, Yoko Nishii je završila i studij francuskog jezika i književnosti. Živi i radi u Japanu, kao profesorica na umjetničkoj akademiji u Aichiju.

Na svom je Facebooku nedavno objavila i fotografiju s plakatom za njezin koncert u Rovinju, s vrlo pohvalnim  komentarom dizajna plakata.

Ulaz na koncert ove iznimne umjetnice i prijateljice naše zemlje je besplatan.

Na kraju, prilažemo i njezinu sjajnu izvedbu Ruže od Dore Pejačević, koju je izvela na koncertu u Vinkovcima 2013. Nadamo se da će to biti dovoljan poticaj svima da dođu na ludbreški nastup ove iznimne japanske pijanistice i hrvatske prijateljice.

 

Komentari