dani smijeha na kajkavskom

U Stažnjevcu ovoga vikenda pred ispunjenim gledalištem održani 7. Dani glume

Objavljeno: 23.01.2017. 08:42

Zadnja izmjena: 23.01.2017. 10:13

Foto: Viktor Hranić

Deset glumačkih skupina iz sjevernih hrvatskih županija pred zainteresiranom je publikom ovoga je vikenda u dva dana održalo 7. Dane glume u Stažnjevcu - manifestaciju koja se tradicionalno održava pretposljednjeg vikenda u siječnju.

Oba dana izvođene su predstave mahom na kajkavskom govoru pred 300 do 400 prisutnih gledatelja koji su sa zanimanjem pratili nastupe uglavnom prožete izvornim humorom. Organizatore ove vrijedne i jedinstvene kulturno-zabavne manifestacije - Kulturnu udrugu Stažnjevec i glumačku družinu Komedijaši - predstavio je predsjednik udruge Roman Sakalj.

- Družina se sastoji od velikih komedijaša - odnosno odraslih - i malih komedijaša. U planu nam je pokazati i dječje stvaralaštvo već 4. ožujka. Godišnje nastupamo 30 do 40 puta, uvježbamo nekoliko novih predstava. - izjavio je gospodin Sakalj.

Za glazbu su se pobrinuli dečki iz banda Extra Veseljaci, koji su dosad nastupili na svim dosadašnjim Danima glume. Nakon što je odigrana posljednja predstava ostalo je stotinjak glumaca na domjenku, a glazba je svirala do zore. Sve ostalo možete vidjeti u našoj bogatoj fotogaleriji.

 

 

Komentari