Ivan Zidarić iz OŠ Visoko obojio svijet bojama tolerancije i osvojio nagradu

Objavljeno: 17.11.2015. 17:54

Zadnja izmjena: 23.02.2016. 13:29

Foto: Tibor Martan

U ponedjeljak, 16. studenog, u zagrebačkom Gradskom kazalištu “Trešnja” održana je svečana dodjela nagrada natječaja “Oboji svijet!” povodom Međunarodnog dana tolerancije. U kategoriji plakata/crteža nagradu je osvojio Ivan Zidarić, učenik OŠ Visoko...

Natječaj je organizirao Forum za slobodu odgoja, a događaj je bio posvećen podizanju svijesti i razvoju tolerancije, nenasilja, te aktualnim problemima današnje generacije mladih, kao i njihovim vizijama budućnosti.

Na priredbi u sklopu koje su učenici i učenice govorili o toleranciji, nenasilju, jednakosti, kao i aktualnim događanjima u društvu, poput izbjegličke krize, postavljena je i izložba učeničkih radova pristiglih na natječaj. Tijekom ovogodišnjeg natječaja, pristiglo je preko 560 kreativnih radova, koje je izradilo preko 1600 učenika/ca iz 19 županija iz cijele Hrvatske.

Najbolji radovi su nagrađeni vrijednim nagradama – poklon bonovima koje mogu iskoristiti u multimedijskim knjižarama.

Varaždinska županija također je imala svoje predstavnike na događanju. Naime, svečanosti je nazočio Ivan Zidarić, učenik osmog razreda Osnovne škole Visoko koji je nagrađen u kategoriji plakata/crteža za rad pod nazivom Srce na granici.

Rad prikazuje tešku sudbinu djece izbjeglica, a učenikov metor bio je pedagog škole Tibor Martan.

Komentari