Jurica Cafuk iz Domitrovca među najboljim mladim poljoprivrednicima u Hrvatskoj i EU

Objavljeno: 27.08.2015. 09:58

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:05

Foto: NMP

Među deset najboljih hrvatskih mladih poljoprivrednika koji su se prijavili na natječaj za izbor najboljeg mladog poljoprivrednika za Hrvatsku je i Jurica Cafuk, kojem je omogućeno putovanje u Bruxelles na završnu svečanost gdje će sudjelovati i na 3. Europskom kongresu mladih poljoprivrednika...  

Jurica Cafuk živi u Domitrovcu u Varaždinskoj županiji. Po struci je poljoprivredni tehničar. Član je poljoprivredne zadruge i surađuje sa trgovačkim lancima. Predsjednik je Udruge za organizaciju natjecanja orača Varaždinske županije.

Obrađuje 95 hektara poljoprivrednih površina. Četvrta je generacija poljoprivrednih proizvođača i važno mu je očuvanje tradicijske poljoprivredne proizvodnje njegova poljoprivrednog obiteljskog gospodarstva na kojem je odrastao.

Ima zaokružen ciklus proizvodnje od sjemena varaždinskog zelja (kao čuvar sorte sjemena) pa sve do finalnog proizvoda, a to je kiselo varaždinsko zelje. U planu mu je nabava suvremene mehanizacije koja će mu olakšati rad i poboljšati kvalitetu poljoprivrednih proizvoda. Posjeduje izrađenu ekološku studiju, vodi sve evidencijske liste oko zbrinjavanja otpada, a završio je i tečaj o primjeni pesticida te vodi evidenciju o tretiranju svojih proizvoda.

Svoje proizvode distribuira i u bolnice koje su prezadovoljne sa kvalitetom njegovih proizvoda. Dobro surađuje sa Varaždinskom županijom, Savjetodavnom službom i svim institucijama koje se bave pitanjima poljoprivrednika.

Komentari