Lucija Fajt iz OŠ Šemovec državna prvakinja iz njemačkog jezika

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 25.05.2015. 17:15

Zadnja izmjena: 25.03.2016. 10:37

Foto: OŠ Šemovec

Nakon što su učenici OŠ Šemovec sudjelovali na županijskim natjecanjima iz svih predmeta te postigli odlične rezultate, najbolji su pozvani i na državnu razinu iz čak tri različita područja, a učenica Lucia Fajt iz 8. razreda postala je i državna prvakinja iz njemačkoga jezika...

Njezin uspjeh ima veliki značaj za OŠ Šemovec koja ima svega 235 učenika. Lucia Fajt, učenica 8. razreda OŠ Šemovec osvojila je prvo mjesto na Državnom natjecanju iz njemačkoga jezika koje je održano u Osnovnoj školi Brodarica u Brodarici od 21. do 23. travnja 2015., a svi sudionici bili su smješteni u hotelskom naselju Solaris. Pratila ju je njezina mentorica, prof. njemačkoga jezika Dijana Božak.

Test na državnoj razini sastojao se od tri dijela: slušanje s razumijevanjem i sastavak, čitanje s razumijevanjem i gramatika te usmeni dio. Od ukupno 100 bodova Lucia je osvojila 96 i time zauzela prvo mjesto koje joj jamči direktan upis u bilo koju srednju školu, a dobila je i priznanje te prekrasnu torbu Goethe Instituta.

- Neka ovaj uspjeh naše Lucie bude poticaj ostalim učenicima da budu marljivi i ustrajni u područjima u kojima se natječu. Ovo će mi biti poticaj u daljnjem radu. Očekujem da ću za dvije godine opet navijati za Luciu jer će onda kao gimnazijalka opet imati prilike sudjelovati na natjecanju iz njemačkoga jezika – rekla je njezina mentorica Dijana Božak.

Ponosna je i ravnateljica škole Marina Hižak koja se zahvalila državnoj prvakinji što se za našu školu čulo zahvaljujući njezinom trudu, radu, marljivosti i postignutom uspjehu.

OŠ Šemovec i na državnom Lidranu u Solarisu pokraj Šibenika od 23. do 25. travnja u kategoriji radijskih emisija radioreportažom „Dobar ton daleko se čuje“ predstavile su učenice 8. r. Lara Modrić i Lucija Dukši sa svojom mentoricom i učiteljicom hrvatskoga jezika, Majom Vitković.

Njihovu
radijsku emisiju državno prosudbeno povjerenstvo u sastavu Ariana Tomašić (Radio Dubrovnik), Lada Martinac Kralj (Hrvatski radio - dramaturginja) te Srđan Nogić (tonski snimatelj) ocijenili su izvrsnom.

Pjevački zbor OŠ Šemovec već uobičajeno godinama bilježi vrhunske rezultate na županijskoj i državnoj razini. Na ovogodišnjem državnom natjecanju školskih pjevačkih zborova, koje se pod nazivom Glazbene svečanosti hrvatske mladeži svake godine održava u Varaždinu, nastupio je i naš školski zbor, a dirigentska palica bila je u sigurnim rukama naše učiteljice Nikoline Benko.

Kao i svake godine, OŠ Šemovec ponovno je ostvarila odlične rezultate. Zbor OŠ Šemovec osvojo je srebrnu plaketu. Učiteljica Nikolina Benko uvijek iznova generacijama koje prolaze našom školom uspijeva usaditi ljubav prema glazbi i zborskom pjevanju.
 

 

Komentari