Mladi varaždinski raketni modelari okitili se medaljama u Zagrebu

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 29.06.2015. 09:32

Zadnja izmjena: 26.02.2016. 10:11

Foto: Društva pedagoga tehničke kulture Varaždin

Članovi sekcije raketnih modelara koja djeluje u sastavu Društva pedagoga tehničke kulture Varaždin sudjelovali su na 22. Otvorenom prvenstvu Zagreba u raketnom modelarstvu za djecu i mladež koje se održalo u Čehima kod Zagreba...

Natjecanje je održano posebno za osnovne i srednje škole, pojedinačno i ekipno. Za DPTK Varaždin nastupila je ekipa osnovne škole u sastavu Marko Huđ i Vedran Kocijan (6. OŠ Varaždin), te Marko Kos (4. OŠ Varaždin). U ekipi srednje škole nastupili su Mateo Kolarek (Elektrostrojarska škola) i Tomislav Gredelj (2. Gimnazija Varaždin).

Ostvareni su odlični rezultati pa je kod osnovnih škola pojedinačno Marko Huđ kojem je ovo bilo prvo natjecanje osvojio 3. mjesto u kategoriji S-3-A ( rakete s padobranom). U ekipnom natjecanju osnovnih škola ostvarena su dva 4. mjesta u kategoriji S-6-A (traka) i S-3-A (padobran).

Ekipa srednje škole zauzela je 3. mjesto u kategoriji S-3-A (padobran) i 2. mjesto u kategoriji S-6-A (traka). U pojedinačnom natjecanju natjecatelji su bili blizu medalja i zauzeli 4. mjesta.

Voditelj učenika na natjecanju i voditelj sekcije raketnih modelara u DPTKV je učitelj tehničke kulture Zlatko Cesar, a kao sudac sudjelovao je bivši natjecatelj Jakov Cesar.

Komentari