Učenici ESŠ Varaždin “rasturili“ na državnom iz audiovizualnih tehnologija

galerija-images/elektrostrojarska varazdin

Objavljeno: 29.04.2015. 14:28

Zadnja izmjena: 17.02.2016. 11:03

Foto: ESŠ Varaždin

Na državnom Natjecanju u sektoru audiovizualnih tehnologija te grafičkih tehnologija u Zagrebu,  učenici Elektrostrojarske škole Varaždin, Martina Stipan iz 3.g i Tomislav Novak iz 4.h osvojili su 1. mjesto u području multimedije radom “Glazba Z generacije“...

Njihova je mentorica dipl. informatičar Suzana Ljepava, s kojom su usko surađivali na izradi internetske stranice na temu “Glazba Z generacije“ s kojom su pomeli konkurenciju, a možete je pogledati OVDJE

Inače, Martina Stipan polazi 3. razred ESŠ Varaždin, smjer Medijski tehničar, dok je njezin kolega Tomislav Novak učenik 4. razreda, smjer Web dizajner. Oboje su odlični učenici i na natjecanju u Zagrebu su pred sobom imali još jednu prepreku do pobjede. Naime, morali su u zadanom vremenu izraditi tzv. „single page“ web sjedište s istom temom, koristeći pripremljene materijale od članova stručnog državnog Povjerenstva i to bez pristupa internetu.

Dvojac varaždinske Elektrostrojarske škole zadaću je najbolje riješio osvojivši najveći broj bodova u kategoriji multimedijskih tehnologija, a njihova kolegica, Maja Preksavec iz 4. razreda (mentor prof. Milivoj Vražić), osvojila je 5. mjesto u disciplini grafička tehnologija.

Spomenuto natjecanje održano je od 23. do 24. travnja u Grafičkoj školi u Zagrebu i na njemu je sudjelovalo 20-setak učenika iz nekoliko županija, koji su se uspjeli prethodno plasirati u završnicu:
{gallery}elektrostrojarska varazdin{/gallery}

Komentari