Prvi April – Promijenili naziv benda i odjeću pa u kratkom roku osvojili publiku

Objavljeno: 16.10.2015. 18:00

Zadnja izmjena: 24.02.2016. 11:07

Foto: Ilustracija

Kao što naziv njihovih pjesama govori, članovima benda nije trebalo puno da dokažu kako se ne šale i osvoje publiku diljem zemlje...

Oni su redom Ivan, Nikola, Matija, Tomislav, Davor i šećer na kraju, Dora te svojim vokalnim izvedbama domaćih i stranih hitova pune klubove diljem Hrvatske. Kako  i sami priznaju, žive glazbu i nadaju se razvoju velike glazbene karijere,  a iako su proputovali veći dio zemlje, najviše ipak vole domaću publiku. Svugdje je lijepo, ali je doma najljepše.

Sam naziv bend, „Prvi April“ kako i zbog čega je nastao?
Mnogi u našem kraju znaju da smo godinama nastupali pod imenom ''Accoustic band''! Dogodile su se određene promjene u bandu. Baza je ostala ista, a promijenilo se nekoliko članova i zajednička odluka bila je promjeniti ime. ''Prvi April'' je simpatično nastao baš prvog travnja ove godine, kada smo u Čakovečkom poznatom klubu promovirali naš prvi singl ''Ne treba mi puno''!

Svoju „rolu“ tu je odigrao i Željko Pervan...
Odradili smo jedan nastup zajedno s legendom hrvatskog humorizma – gospodinom Željkom Pervanom. Volimo reći da nam je baš on ''krsni kum'' jer nas je on službeno prekrstio iz Accoustic banda u Prvi April. Mnogi su ostali ''paff'' zbog toga, ali mi smo presretni zbog svog imena, jer želimo na bilo kakav način pružati svojim ljudima zadovoljstvo. Evo nekima je možda to i smiješno i humoristično, a mi smo i te ljude, koje glazba baš i ne zanima uspjeli bar jednom nasmijati.

Kakve su reakcije publike na novoizdani singl „Nije šala“?
Od prvog aprila do sad izdali smo dva singla. Prvi smo radili s Lukom Kovačićem s kojim smo surađivali i pod prijašnjim imenom i popularnim hrvatskim tekstopiscem Fayom. Singl ''Ne treba mi puno'' nije imao izdavača, a to je vrlo bitno da singl prihvati veća skupina ljudi. Prije izdavanja novog singla potpisali smo ugovor s Hit-Recordsom i to nam je omogučilo puno bolju promociju drugog singla ''Nije šala''! „Sredili smo“ suradnji i sa Kristijanom Rahimovskim koji potpisuje tekst najnovije pjesme, a za koju kaže da je prvi izlet izvan njegovog klasičnog glazbenog opusa. njemu prvi izlet van njegovog klasičnog glazbenog opusa. U glazbi je sve odavno izmišljeno, vrijeme je za eksperimente. Naš prvi eksperiment je uspio, a naziv pjesme je sigurno odgovor na naše ime. Prvi April nije šala!

Vaš sadašnji stil glazbe uvelike se razlikuje od vaših glazbenih početaka...
Pa čak se ni ne odijevamo isto kao prije! Godine idu, vremena se mijenjaju, glazba napreduje. Ne bi čak ni rekli da se glazba sad puno razlikuje od glazbe prije. Samo sada smo uvjereni da smo bolje postavili temelje. Nama je glazba život i uz glazbu ćemo ''do kraja odrasti''. Uz to, bend smo pojačali „ženskim snagama“, našom Dorom, koja je super cura i odlično pjeva. Do sad nije aktivno sudjelovala u našim autorskim pjesmama, ali će se uskoro i ona uključiti u taj svijet. Na gažama smo sigurno moćniji s muškim i ženskim vokalom.

Planovi za dalje, novi singl, album...?
Naravno, nastavljamo snimati singl po singl. Evo nemamo što tajiti. Sigurno ćemo snimiti svoj prvi album. Dvije pjesme su tu, još desetak ih fali. Publika nas sve bolje prihvaća, a vjerujemo da ćemo nas prepoznati u puno većem obujmu. Vrijeme će pokazati...

Tko je, prema vašem mišljenju, najuspješniji izvođač na hrvatskoj estradi?
E, ovo je škakljivo pitanje... Mi smatramo da je glazba jedno, a show-bizz nešto drugo. No, ono što cijenimo je to kad te publika prepozna. Ne bi voljeli sad izdvajati nekog posebno, možda bi samo htjeli spomenuti da nam je drago da su i naši sugrađani i kolege Mejaši isto dio velike priče u Hrvatskoj! Trudili su se, utkali svoj put i uspjeli! Veseli nas kad ekipa iz našeg kraja uspije pokazati da smo mi varaždinci dobri ''muzičari''!

Ovo je, ukratko, priča o varaždinskom bendu koji su na dobrom putu prema hrvatskom prema estradnom nebu. Mladi su to i ambiciozni ljudi koji, kako sami kažu, vole sve što se može kupiti na varaždinskom placu a između Jelene Rozge i Jelene Veljače ne vide razliku jer su ionako obje plave. Sigurni smo, ukoliko im date priliku, u kratkom će se roku stihovi njihovih pjesama i vama uvući pod kožu.

Komentari