Cikloturizam Varaždinske županije po 5. put predstavljen u Nizozemskoj

Objavljeno: 08.02.2015. 21:08

Zadnja izmjena: 17.02.2016. 13:05

Foto: TZ Varaždinske županije

Turistička zajednica Varaždinske županije po 5. puta predstavila je svoju ciklo-turističku ponudu na specijaliziranom biciklističkom sajmu u Amsterdamu „Fiets en wandelbeurs“...

Naime, cikloturizam predstavlja jednu od ključnih razvojnih grana turizma na kontinentu, a ujedno je jedan od četiri bitna proizvoda u konceptu PPS destinacije Sjeverna Hrvatska - projekta Ministarstva turizma „Hrvatska 365“.

Biciklisti su poželjna turistička skupina gostiju jer troše više nego ostali turisti, oko 70€ dnevno, a biciklizam kao aktivnost je ekološki prihvatljiv i promovira zdrav način života. U Europi sjeverne zemlje prednjače u razvoju biciklizma, a sve popularnija su im višemjesečna putovanja biciklima. Ti su gosti obično srednje životne dobi i dobro financijski osigurani.

Na sajmu je iskazan veliki interes cikloturista za posjet Varaždinskoj županiji, budući da su naše biciklističke rute manje zahtjevne za proputovanja, što ih čini atraktivnijim od obalnih i priobalnih hrvatskih biciklističkih ruta.

Direktorica Turističke zajednice Varaždinske županije Elizabeta Dolenec i pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, regionalni razvoj i europske integracije, ujedno i zamjenica predsjednika turističke zajednice Jelena Zrinski Berger, tom su prilikom obavile niz razgovora s agentima i biciklističkim konzultantskim tvrtkama  o mogućnostima zajedničke suradnje koja će utjecati na razvoj cikloturističke ponude.

Turistička zajednica Varaždinske županije i Varaždinska županija će u 2015. godini na natječaje Ministarstva turizma i Hrvatske turističke zajednice prijaviti projekt daljnjeg razvoja biciklističke mreže na području županije.

Komentari