FOTO: Tradicionalano izviđačko zimovanje na Kalniku

Objavljeno: 24.01.2015. 20:36

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Izvor: galerija-images/zimovanje

Početkom siječnja održano je tradicionalno izviđačko zimovanje od 3. do 6. siječnja. Ove je godine tako dvadeset i osam članova udruge Odred izviđača SIRIUS  iz Varaždina, zajedno sa šest članova Odreda izviđača Siniša Pavković iz Križa, po drugi puta sudjelovalo na zimovanju u planinarskom domu Kalnik.

Najmlađi sudionici zimovanja bili su učenici drugih do osmih razreda II. i V. Osnovne škole iz Varaždina te nekoliko učenika sa ostalih varaždinskih i čakovečkih osnovnih i srednjih škola.

Za razliku od prošle godine kada je prevladavalo toplo i suhu vrijeme, ovogodišnje zimovanje je obilježio snijeg, pa su izviđači imali prilike zabaviti se na snijegu te polagati izviđačke vještine i vještarstva vezane uz zimske uvjete (Sanjkaš i Yeti). Izviđači su stekli nova korisna znanja kroz provođenje raznovrsnog programa putem radionica, patrolnih i jatnih sastanaka te aktivnostima na otvorenom. Tako su osim zimskih vještarstava i vještina savladani uvjeti za vještine Robinson i Domaćin te vještarstvo Domaćin.

U kasnim popodnevnim satima organizirane su radionice na kojima su se izviđači mogli upoznati sa osnovama topografije te raznim likovnim tehnikama , dok su večernje aktivnosti bile predviđene za društvene igre.

Nekoliko starijih voditelja prošlo je po snježnim uvjetima zahtjevan put prelazeći tzv. "sedam zubi" koje čine stijene koje se pružaju od planinarskog doma prema vrhu Kalnika.

Na kraju zimovanja sudionicima su podijeljene prigodne diplome za osvojena mjesta u natjecanjima i ostalim aktivnostima zimovanja.

{gallery}zimovanje{/gallery}

Komentari