HPD Ivančica od veljače do svibnja organizira Opću planinarsku školu

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 14.01.2015. 16:54

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: HPD Ivančica

Hrvatsko planinarsko društvo „Ivančica“ iz Ivanca od 18. veljače do svibnja 2015. godine organizira Opću planinarsku školu. Škola polaznicima omogućuje stjecanje znanja i vještina iz područja planinarstva koja su nužna za sigurno kretanje i boravak u planinama...

Plan i program planinarske škole temelji se na Pravilniku o općoj planinarskoj školi Hrvatskog planinarskog saveza i sastoji se od predavanja i vježbi. Predavanja će se održavati srijedom od 19 do 21 sat u prostorijama HPD „Ivančica“ u Ivancu, Gajeva ulica 13/3.

Terenske vježbe bit će organizirane vikendima u okviru izleta na: Ivančicu, Ravnu goru, Kalnik, Bijele stijene, Okrešelj - Savinjsko sedlo. Polaznici, koji uspješno završe školu, dobit će diplome HPS-a o završenoj Općoj planinarskoj školi koja  je uvjet za daljnje školovanje u okviru HPS-a. U školu se mogu upisati svi punoljetni građani, uz uvjet da su članovi planinarske udruge ili se učlane tijekom škole. Za uspješan završetak škole potrebno je prisustvovati na 70 posto predavanja i vježbi.

Kotizacija za školu iznosi 100 kuna. Svi polaznici i polaznice dobit će u trajno vlasništvo pomoćno uže (zamku), a za provođenje vježbi još je potrebno imati barem jedan karabiner (sponku) i kompas (preporuka - onaj za orijentacijsko trčanje).

Provoditelji škole su vodiči - instruktori HPS-a, planinarski vodiči HPS-a, spasioci HGSS-a, speleolozi i drugi stručnjaci određenih područja. Voditelj škole je Dubravko Pejnović.
Prijave i dodatne informacije možete dobiti od Ivana Borovečkog na telefon 091/953-6012, ili e-mail: [email protected]

Komentari