Saša Dreven

Nekad mu je zamjena bio prvi vratar Hajduka Lovre Kalinić, a danas će morati za volan kamiona

Objavljeno: 24.03.2016. 11:49

Zadnja izmjena: 24.03.2016. 12:33

Foto: Fotomontaža

Život je ponekad nepredvidljiv i piše različite priče. Takva je ona nekad reprezentativnog vratara Saše Drevena koji kao i hrvač Tonimir Sokol od sport ne može živjeti. Dreven će kao i Sokol također za volan kamiona kako bi osigurao osnovne egzistencijalne potrebe.

Saša Dreven svoju karijeru započeo je u Varteksu prije 16 godina. Prošao je sve dobne uzraste od pionira do juniora te bio nezamjenjiva karika na vratima. S 14 godina već je postao reprezentativni vratar, a zamjena mu je bio Lovre Kalinić (op.a. sadašnji vratar Hajduka i drugi vratar hrvatske reprezentacije).

Nakon isteka juniorskog staža, zasjeo je na vratara varaždinskog prvoligaša, a u svoj premijerni nastup imao je u sezoni 2009./2010. Skupio je tada 16 nastupa, sezonu kasnije samo četiri nastupa, dok je isti broj nastupa zabilježio je i u sezoni 2011./2012. S obzirom na teško stanje u Nogometnom klubu Varaždin, napustio je svoj matični klub i otišao u egzotični Singapur.

U Singapuru

Vrata Tampines Roversa branio je dvije sezone te s Roversima stigao do dva naslova prvaka Singapura. Uslijedio je povratak u Hrvatsku, a s obzirom na to da nije mogao pronaći prvoligaški angažman, stao je na vrata trećeligaša ludbreške Podravine. Prije dvije sezone otišao je u redove Istre 1961, no samo je jednom zasjeo na vrata Puljana.

U prošloj sezoni počeo je braniti i gotovo cijelu sezone bio nezamjenjiva karika u Pamićevoj momčadi. U novoj sezoni otisnuo se u redove slovenskog Zavrča, na startu sezone se ozlijedio, a iz kluba su mu poštom poslali raskid ugovora.

U međuvremenu se opravio, no inozemni angažman nije pronašao. Stao je među vratnice četvrtoligaša Varteksa, a uz to upisao je tečaj za vozača.

Vozač

- Krenuo sam na predavanja, slijedi mi polaganje propisa, a već u lipnju mogao bi biti na cesti  - rekao je Dreven koji se na taj potez odlučio isključivo iz egzistencijalnih razloga.

- Još iz Varteksa ostali su mi samo dugovi prema državi, a kasnije i u Istri plaća je kasnila i na kraju samo im oprostio nekoliko plaća. Jednostavno shvatio sam da od nogometa ne mogu normalno živjeti - rekao je Dreven koji neće odustati od nogometa.

- Branit ću u Varteksu sve dok si ne pronađem neki bolji angažman, no važno je da ću imati novaca da prehranim obitelj - rekao je Dreven otac jednogodišnjeg dijeta koji već ima osigurano radno mjesto.

- Dogovor je da ću voziti za Hudek Trgotrans, uglavnom na kraćim relacijama - zaključio je 26-godišnjak.

Komentari