ljetni praznici političara

Saznajte kako su naši političari kao školarci zarađivali za svoj džeparac

Objavljeno: 04.07.2016. 18:09

Zadnja izmjena: 04.07.2016. 19:40

Foto: Arhiva

Danas su oni političari koji obavljaju svoj posao bod budnim okom medija, ali nekoć su i oni išli u školu i trebala im je "koja kuna ili dinar".  I izgleda da su svi imali neko iskustvo u stjecanju radnih navika u mladim danima. I to prilično šareno iskustvo. Pročitajte kako je to točno izgledalo...

Tako je župan Varaždinske županije, Štormar tijekom ljetnih praznika u srednjoj školi, radio u današnjoj "Varaždinki" na punjenju sokova. Prisjeća se da se nekoć Varaždinka zvala "Sjeme Varaždin". Zanimljiv posao obavljao je  i u Prehrani na kiseljenju zelja, a sve kako bi zaradio džeparac. - To je odlično iskustvo. Prihvaćaju se radne navike, čovjek shvati da se radom stvarno može nešto i napraviti. Kao student sam počeo raditi u Privrednom Vjesniku - prisjeća se župan

Anđelko Stričak, predsjednik županijskog HDZ-a ima nešto drugačiju priču. Kao srednjoškolac je ljeti pomagao roditeljima na polju, a nakon 2. i 3. srednje je pomagao zidarskim obrtnicima. - U 6 ujutro se kretalo, a u 9 navečer vraćalo kući. Radio sam na miješalici i što god je trebalo. Stekneš tako radno iskustvo, ali i saznanje da trebaš ustati i raditi - objasnio je Stričak. Pošto je završio srednju policijsku, odmah nakon škole se zaposlio, a zbog ozljede u ratu je umirovljen te je nakon toga završio ekonomski faks.

Gradonačelnica Varaždinskih Toplica je kao srednjoškolka pomagala svojoj baki u frizerskom salonu. - Sakupljala sam ručnike, prala kosu, skidala uvijače... Interesantno je to, ali jako težak posao. Cijeli dan s mušterijama je iscrpljujuć te nisam htjela nastaviti tim stopama. Ipak, to iskustvo mi je puno pomoglo u komunikaciji i stjecanju nekih obveza te vidite kako je teško doći do novca - kazala nam je Goranka Štefanić te dodala da je kao studentica obavljala i konobarske poslove na moru u slastičarnici. 

Goran Kaniški se okušao u konobarenju i to u disko klubu Pauk. Načelnik Općine Gornji Kneginec kroz šalu kaže: - Zanimljivo je što se sve za šankom odvijalo. Sasvim drugačije iskustvo je pak imao Zvonko Šamec koji kaže kako ga je život natjerao da radi kao srednjoškolac kako bi pomogao i sebi i svojoj obitelji. Radio je u građevinarstvu i neke poslove preko studentskog servisa.

Siniša Jenkač je cijelu sredenju školu pomagao djedu u poljoprivrednim poslovima, a pomagao je i zidarima. - Smatram da bi svi mladi trebali raditi na praznicima, da osjete što su to radne navike - smatra gradonačelnik Novog Marofa.

Danas je načelnik Općine Cestica, a u srednjoj školi je za džeparac zarađivao svirajući u bendu na svadbama. Mirko Korotaj je, naime svirao harmoniku i tako zarađivao za sebe, a prema njegovim riječima, mjesečno se time moglo pristojno zaraditi.

 

 

 

Komentari