glazba je život

O osvojenoj prvoj nagradi u Italiji i ljubavi prema pjevanju razgovarali smo s Viničankom, Gabrielom Hrženjak

Objavljeno: 23.04.2017. 16:20

Zadnja izmjena: 23.04.2017. 16:20

Foto: Privatna arhiva

Na nedavno održanom 9. međunarodnom natjecanju 'Giovani Musicisti – Citta di Treviso' u Italiji mlada, talentirana Viničanka Gabriela Hrženjak osvojila je najbolji rezultat.

Gabriela je tako na natjecanju u Italiji u E kategoriji (sekcija VII) osvojila 95 od mogućih 100 bodova i uvjerljivu Prvu nagradu.

Iako ima tek 19 godina, Gabriela, osim zapaženog uspjeha u Italiji, niže uspjehe jedan za drugim. Tako je osvojila i prvu nagradu na Međunarodnom natjecanju solopjevača 'Lav Mirski' u Osijeku, nastupala je s orkestrom Varaždinskih baroknih večeri, pjevala je na Krapinskom festivalu, potom je osvojila i prvu nagradu na Međunarodnom natjecanju solo pjevača u Mariboru, pa prvu nagradu na natjecanju u Splitu, a to su samo neki od postignutih uspjeha.

Trenutno je studentica solo pjevanja u Ljubljani u klasi prof. Barbare Jernejčić Furst.

Na upit kada je zapravo počela pjevati, Gabriela ističe kako je pjevanje njezino veselje, te da njezina mama kaže kako je propjevala puno prije negoli je progovorila i prohodala.

- Glazba je uvijek prisutna u mom životu, nisam išla u vrtić nego sam s 4 godine krenula u radionicu 'Mali slavuji' u Društvu naša djeca Varaždin, kod tete Zdenke Knapić.  – rekla je Gabriela i dodala kako ju pjevanje smiruje i nadahnjuje, a kada pjeva daje cijelu sebe i obožava to raditi.

Od izvođača s naše estrade Gabriela voli pjevati Vannu, Ninu Badrić, Ivanu Kindl, Zoricu Kondžu, a od stranih izvođača obožava Beyonce, Whitney Houston, Aliciu Keys, Adele.

Uz svoj profesionalni glazbeni put Gabriela već dvije godina nastupa sa svojom grupom Genova, a o kojoj je rekla sljedeće: 'Genova je funk-rock-pop-jazz grupa koja je stvarno za svačije uši! Mi smo mladi band koji je prošle godine  proslavio 5 godina postojanja i svoj prvi album pod nazivom Genova.'

- U bendu nas je 7, Hrvoje Krištofić i ja smo vokali, Rok Mikec je na klavijaturi, Nikola Mikulić na bubnjevima, Dino Blažeka na bas gitari, a Alen Horvat i Bruno Damjan na gitarama. Sviramo samo naše pjesme koje se mogu čuti na našem albumu i na youtubeu i naravno na našim svirkama. – rekla je Gabriela i dodala kako uistinu uživa u zajedničkim svirkama i nastupima, a koji su pak su svako malo po čitavoj Hrvatskoj, Sloveniji i Bosni.

Vrlo lako bi se moglo reći kako su kod Gabriele život i glazba isprepleteni, kao što i sama kaže: 'Jedna odlična stvar u vezi glazbe je ta što je to moj posao i zapravo ja radim ono što najviše volim, pa ni nemam nekih posebnih obaveza. Sad kad sam studentica prve godine solo pjevanja u Ljubljani pjevanje je moj život, ali i moj put za naprijed u poslovnom smislu.'

Komentari