varaždin zavijen u crno

POZADINA UBOJSTVA Razgovarali smo s poznanicima Nuše Bunić i preminulog Nikole Tureka

Objavljeno: 17.06.2017. 20:14

Zadnja izmjena: 17.06.2017. 20:28

Foto: Facebook

'Nikola je s njom želio zauvijek završiti jer ga je opsjedala i nakon prekida', rekla nam je kroz suze Martina, djevojka Nikole Tureka, koja pretpostavlja da se Nikola s Nušom Bunić, kako se zove djevojka koja mu je zadala smrtonosni ubod nožem, u noći sa srijede na četvrtak, 14. i 15. lipnja, našao jer mu je zaprijetila da će se ubiti. Teško joj je, kaže Martina, jer joj njezinog Nikolu više ništa ne može vratiti.

Tijekom dana razgovarali smo i s drugim poznanicima Nikole Tureka, ali i Nuše Bunić koja se, kako doznajemo od policije, trenutno nalazi u istražnom zatvoru te joj je dodijeljen jednomjesečni pritvor. Istraga još traje, a istražitelji utvrđuju okolnosti ove tragedije. Doznajemo nadalje da Nušu očekuje suđenje za ubojstvo, a ona se brani da je isto počinila u samoobrani, odnosno da se obrani od silovanja. Stručnjaci nam kažu da se pokušaj silovanja ili silovanje može dokazati na dva načina: tragovima sperme ili ozlijedama vagine.

Bivši dečko se predozirao

21-godišnja Nuša rodom je iz Siska, a u Varaždin je, kako nam prepričavaju njezini poznanici, došla jer je posvojeno dijete. Prije tri godine, otkrivaju nam, dečko s kojim je tada bila u vezi predozirao se drogom i umro, pa mnogi i navedeni događaj smatraju jednim od okidača za problematično ponašanje ove djevojke. Naime, više njezinih bliskih poznanika posvjedočilo nam je, da je problematičnog ponašanja Nuša bila i u privatnoj gimnaziji koju je pohađala.

- Nuša ima manjak pouzdanja i opsesivno je ljubomorna. Voli živjeti na rubu, eksperimentirati, a mišljenja mijenja iz dana u dan. Ona je tempirana bomba – rekao nam je Nušin vrlo blizak poznanik. Neki s kojima smo razgorali, rekli su da su i osobno imali loša iskustva s Nušom. Kontaktirali smo i medicinske stručnjake s pitanjem: što čovjeka, naročito mladu djevojku, može nagnati na takav čin? Kao moguće poremećaje u takvom ponašanju naveli su: ovisnost, poremećaj osobnosti, psihičku bolest ili okolnost poput samoobrane.

Obitelj, prijatelji i motoristi se opraštaju

- Fizička agresivnost rijeđa je u žena, češća je ona emocionalna koja u rijetkim slučajevima završi s agresivnošću. Ako je riječ o poremećaj osobnosti on se može samo kontrolirati, ali ne i izlječiti – riječi su stručnjaka, koji ipak ističu da se spomenuta dijagnoza smatra ubrojivošću osobe, zbog čega Nuši, u slušaju da boluje od tog poremećaja, i predstoji suđenje za ubojstvo.

Za Nikolu Tureka, predsjednika Motorističkog kluba Baroker doznali smo samo riječi hvale. Prijatelji tvrde da je bio jako dobar i vrijedan. Martina, njegova djevojka, na svom Facebook profilu objavila zajedničku sliku iznad koje mu se zahvalila na svim lijepim trenucima, na svakoj lijepoj riječi, podršci i osmijehu i kako je njena polovica srca ostala s njim.

Nikolina sestra napisala je kako želi da ga se pamti po njegovim dobrim djelima, pričama, zafrkancijama, iskrenom prijateljstvu i velikom srcu. U utorak u 14 sati će na varaždinskom groblju biti posljednji ispračaj Nikole, a Nikolin i Martinin facebook preplavljeni su tužnim porukama i fotografijama sjećanja na Nikolu od prijatelja i rodbine.