trauma zbog klauna

ŠOKANTNA ISPOVIJEST OCA: "Zbog klauna kod Varaždina moj sin ne jede i ne spava"

Objavljeno: 24.10.2016. 19:31

Zadnja izmjena: 24.10.2016. 19:47

Miljenko Mikac sinoć je, zajedno je s obitelji, vozeći se cestom u okolici Varaždina, bio svjedokom neslane šale maloljetnika koji je odjeven u klaunovsko odjelo sa sjekirom u ruci plašio vozače pored ceste. Koliko te "šale" doista nisu bezazlene, dokazuje reakcija Miljenkova petogodišnjeg sina, koji od tog trenutka ne jede, ne spava te se od straha ne odvaja od oca.

- Jako je emotivno to doživio. Od jučer ne jede i praktički ne spava. Budio se pet, šest puta kroz noć, bio stalno u mom krilu, raširenih očiju gledao prema vratima. Ispitivao me stalno o klaunu - započeo je priču Miljenko Mikac, govoreći o reakciji svog petogodišnjeg sina na sinoćnji susret s "klaunom".

- Obitelj i ja smo putovali od Turčina do Ludbrega, a negdje kod Kelemena spazili smo osobu odjevenu u klaunovsko odjelo, kako stoji pored ceste sa sjekirom u ruci. Odmah sam kontaktirao policiju, te okrenuo automobil prema "klaunu", a on je tad pobjegao u obližnju ulicu - nastavio je.

Policija je nedugo zatim stigla na  mjesto događaja te uhitila i privela maloljetnika.

>>EKSLUZIVNO DOZNAJEMO I SLUŽBENO POTVRĐENO: U Varaždinskoj županiji uhićen klaun

Miljenko nam se javio, kaže, s jednim ciljem - kako bi upozorio sve ostale na ozbiljnost kakvu ovakve neslane šale mogu imati kao posljedicu, pogotovo na djecu. Također, kazao je kako ne traži ništa, osim isprike:

- Ne tražim ništa, nikakvu financijsku odštetu, ništa takvo, ali htio bih da se roditelji tog maloljetnika javno ispričaju - istaknuo je Miljenko. Dodao je i kako je iz sebi bliskih izvora doznao da se radi o maloljetniku čiji je otac poznati varaždinski poduzetnik, stoga smatra kako zbog ugleda do isprike neće doći.  

Ipak, za kraj podsjeća kako je njegov sin tek danas počeo jesti i to vrlo malo, te kao "sreću u nesreći" ističe to što je ostalo dvoje djece (dvije i tri godine) premlado da im ovo iskustvo bude traumatično.

Evo i službeno...

Iz PU varaždinske doznajemo kako su policijski službenici jučer dovršili kriminalističko istraživanje nad mladićem starosti 15 godina, za kojeg se sumnja da je jučer oko 18.45 sati u Varaždinskoj ulici u Kelemenu "na naročito drzak i nepristojan način" narušavao javni red i mir.

- Odjeven u odoru „dvorske lude“ s crnom maskom s bijelim naličjem kostura na licu, te sa sjekirom u ruci, kretao se Varaždinskom ulicom. Tom prilikom je neartikulirano zamahivao i strašio vozače koji su se tom ulicom kretali - stoji u priopćenju policije.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, protiv 15-godišnjaka policijski službenici podnijeli su Optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Varaždinu zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o Javnom redu i miru, te Zakona o oružju.

 

Komentari