Stopama Ridleya Scotta

Oštričanin Alen Matušin snimio prvi hrvatski YouTube film!

Objavljeno: 16.08.2012. 20:18

Zadnja izmjena: 08.03.2020. 20:57

Foto: Ana Mihalić

Pretpremijera održat će se u Novom Marofu 25. kolovoza u kino dvorani Kulturnog Centra „Ivan Rabuzin“ u 19 sati, a after party s filmskom ekipom održat će se u Cavallo baru u Novom Marofu...

Možete li objasniti interes medija za film, koji nije zanemariv ako uzmemo u obzir da je riječ o kratkometražnome filmu koji nije još ni pretpremijerno prikazan?
- Moja intencija od samoga početka bila je podići marketing na maksimalnu razinu, jer bez obzira na trajanje, svaki film uključuje velik broj ljudi i suradnika, te zahtjevnu tehničku logistiku. Zato smatram da si ni jedan producent ne može dopustiti da mu film prođe nezapaženo. S druge strane, namjera nam je bila napraviti iskorak prema onome što se radi u svijetu. Zato smo odlučili snimiti film za YouTube, te se na taj način priključiti svjetskom trendu internetske distribucije kojega je 2009. godine inaugurirao Ridley Scott. No, sve to zajedno zapravo je samo nadogradnja! Ništa ne bi bilo moguće poglavito bez dobrog scenarija, dobre atmosfere na setu i naposljetku dobroga filma.

Dobra atmosfera

Mnogi spominju upravo dobru atmosferu kao ključnu za uspjeh svakog takvoga projekta?
- Svakako! Premda, naravno, ne ide uvijek sve glatko... Umjetnici su strastveni ljudi! No, želim istaknuti da su Jelena i Vladimir uložili maksimum i truda i vremena! Vlado je ulozi ekscentričnoga činovnika dao sasvim novu dimenziju, a uloga fatalne žene Jeleni je naprosto imanentna! Redatelj Saša Dodik uspješno je realizirao vlastitu viziju scenarija kojega supotpisuje Miro Škugor, a Varaždinac Tino Stošić je pak kao montažer također napravio odličan posao! Film je snimljen u koprodukciji s „HD Studiom“ Jerka Bana.

Planovi za budućnost?
- Prije svega želim pozvati ljude na pretpremijeru i after-party s filmskom ekipom u „Cavallo Baru“ u Novom Marofu. Do konca godine u pred-produkciji su još dva filma. Jedan kratki o nasilju nad ženama i cjelovečernja božićna priča.

>> Pročitajte više u Varaždinskom tjedniku

Komentari