Nova igrica

ANKETA Nije bilo teško pronaći Varaždince u 'lovu' na Pokemone - evo što kažu...

Objavljeno: 18.07.2016. 12:35

Zadnja izmjena: 18.07.2016. 20:36

Foto: Nikola Horvat

Planetarno popularna igrica Pokemon GO stigla je u Hrvatsku, pridruživši se tako milijunima igrača u svijetu koji šeću ulicama u potrazi za Pokemonima. Sve što trebate jest smartphone s podatkovnim prometom.

Vaš pametni telefon s uključenom geolokacijom i instaliranom aplikacijom Pokemon GO pretvara se u interaktivnu mapu, a na zaslonu u svakom trenutku vidite svoju lokaciju i važne informacije. Jednom kad Pokemona pronađete na karti, na mobitelu se uključuje kamera koja Pokemona potom prikazuje u stvarnom svijetu.

Dva Pokemona, jednog u Kukuljevičevoj ulici, a drugog kod Gradske vijećnice, pronašli smo vrlo brzo.

Nije bilo teško ni pronaći Varaždince koji love Pokemone. S mobitelom u ruci i hodajući 'napamet', zaustavili smo ih desetak - i evo što kažu...

Ozana Matoš Pokemone igra već dva tjedna: – Igram samo dok nekamo idem. Imam ih tridesetak, ali moram skupit' sve.

Kevin Kutnjak igra nešto manje od tjedan dana, ali već je skupio šezdesetak Pokemona: – U Prelogu ih ima dosta.

Martina Tasković Pokemone ne igra, ali ni njezini prijatelji: – Nemam ništa protiv, ali ovo je prešlo svaku mjeru. U Massachusettsu je došlo do lančanog sudara jer je vozač stao usred autoceste.

Damir Čep i Vedran Horvatić zajedno su se udružili i centrom Varaždina traže Pokemone. Damir igra par dana, otkako je igrica stigla u Hrvatsku, no ističe da često 'padaju' serveri: – Najviše ih je na rubovima grada, gdje su trgovački lanci pa je vidljiv marketinški udio.

Vedran igra nešto duže od Damira i u našoj je anketi rekorder po broju skupljenih Pokemona – skupio ih je više od sedamdeset: – Igram oko tjedan i pol. Igrica je odlična jer je spojena s lokacijom i mislim da je to jedinstveno.

Blanka Vnuk i Helena Juričinec obje skupljaju Pokemone. Blanka je počela prije tjedan dana, no ulovila ih je tek četiri: – U Cestici ih je mnogo, ali ne igram tako često. Vidjela sam prijatelja koji ih skuplja po ulici.

Helena je jučer instalirala igricu: – I ja ih lovim po Cestici, ali skupila sam tek jednog Pokemona.

Petar Rogina smatra je da je igrica zabavna: – Zanimljiva je zato što se moraš kretati u prostoru. Najčešće ih lovim po Dravi.

Karlo Kruljac Pokemone je gledao kao dijete, ali igricu ne igra: – Igrica me pretjerano ne zanima.

Lucija Ferenec smatra da je igrica zanimljiva: – Najviše ih je kod Starog grada. Igraju i moji prijatelji.

Komentari