na otoku ugljanu

Čehok na godišnjem odmoru uživa u tuni s gradela i u druženju s bodulima

Objavljeno: 30.07.2017. 17:02

Zadnja izmjena: 30.07.2017. 22:07

Foto: Facebook

Za neke je godišnji odmor već prošao, neki su trenutno na odmoru, a oni pak treći čekaju i žive za taj trenutak kada će početi njihov. Već je od ranije poznato kako naši saborski zastupnici odmaraju puna 62 dana, ali ipak nešto kraći odmor uzeo je i naš gradonačelnik Ivan Čehok koji se trenutno nalazi na Ugljanu.

Jučer je gradonačelnik Čehok na svom Facebook profilu objavio sliku kako 'gradela' odreske tune. Na slici pokraj njega stoji lokalni mještanin koji je odjeven u majicu s njegovim likom pa je očito kako naš gradonačelnik ima fanove i na otocima.

- Kad boduli nose moje majice, makar i za gradelanje tune... :) Provjereno slasno i ukusno. - napisao je Čehok iznad objavljenih fotografija.

Inače, osim što je bodul primorski pučki naziv za otočane, on je ujedno i pogrdni naziv koji označava vrhunac škrtosti. Boduli najčešće nisu imali ništa za dijeliti s drugima osim eventualno domaćeg vina, grožđa, suhih smokava i svega onog što je uobičajeno za otočna mjesta, a tada to i nije imalo neku vrijednost kao što ima danas. Boduli se na taj naziv ne vrijeđaju ni najmanje već su ponosni na svoje korijene i svoju baštinu.

Iza gradonačelnika je teška kampanja, a još teži posao čeka ga i po povratku u Varaždin.

 

Komentari