Film o Facebooku veliki pobjednik Zlatnih globusa

Piše: evz/VLM

Objavljeno: 17.01.2011. 09:04

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:07

Foto: -

Bistri smušenjaci trijumfirali su na sinoćnjoj 68. dodjeli Zlatnih globusa, gdje je film „Društvena mreža“ o osnivaču Facebooka Marku Zuckerbergu osvojio četiri nagrade: za najbolji dramski film, redatelja, scenarij i glazbu.

Britanac Colin Firth osvojio je nagradu za najboljeg glumca za ulogu Georga VI koji se uči vještini govora u „Kraljevu govoru“, a Natalie Portman nagrađena je za ulogu u filmu „Crni labud“ Zlatnim globusom kao najbolja dramska glumica.

Film „The Kids Are All Right“ nagrađen je u kategorije najbolje filmske komedije/mjuzikla, a njegova zvijezda Annette Bening je također izabrana kao najbolja glumica u komediji/mjuziklu, dok je Paul Giamatti izabran u istoj kategoriji kao najbolji glumac za film „Barney's Version“.

Nadalje, „Priča o igračkama 3“ nagrađena je kao najbolji animirani film, a danski film „In A Better World“ kao najbolji strani film.

Za Zlatni globus glasuju strani novinari u Hollywoodu, a nagrada se obično uzima kao predskazatelj šansi na Oscaru, što govori loše po najvećeg gubitnika sinoćnje dodjele, film „Početak“ (Inception). Film je ušao u natjecanje s četiri nominacije, a nije osvojio nijednu nagradu.


Agencija VLM



Komentari