godišnji odmor za pamćenje

FOTO Varaždinac Domagoj Mežnarić 'zasjeo' na Željezno prijestolje u Lokrumu

Objavljeno: 29.08.2017. 20:20

Zadnja izmjena: 29.08.2017. 20:22

Foto: Domagoj Mežnarić

Nikad ranije po internetu nije bilo toliko rasprava o nekoj seriji kao što je o Igri prijestolja. Domagoj Mežnarić iz Varaždina odlučio je svoj godišnji odmor posvetiti jednoj od destinacija na kojoj se snimala ova trenutno najpopularnija serija na svijetu.

Željezno prijestolje nalazi se u starom Benediktinskom samostanu iz 13. stoljeća na otoku Lokrumu, a Domagoj je upravo danas došao kako bi 'zasjeo' u trenutačno najpoželjniju stolicu na svijetu.

- Nisam čekao na red jer sam dosta rano stigao na otok do kojeg se može doći jedino malim brodicama. Prilikom dolaska na otok, lokalci su mi rekli kako imam sreće što još nije velika gužva. Samo 'sjedanje' na prijestolje ne naplaćuje se ništa, ali je cijena brodice bila 120 kuna. - kaže nam Domagoj.

Domagoj je u nedjelju krenuo avionom iz Zagreba, a sam let do Dubrovnika trajao je nešto manje od sat vremena.

- Turista je strašno puno. Cijene su dosta visoke, primjerice mala piva na Stradunu košta 35 kuna dok se cijene koktela kreću iznad 80 kuna, ali to sam i očekivao. Šetnja zidinama koje su duge 1920 metara naplaćuju se 150 kuna po osobi. Ali prizor s tih zidina toliko je zadivljujuć da stvarno iz određenih kuteva dobiješ dojam kao da si u Kraljevom grudobranu. - priča nam Domagoj i nadodaje kako postoje organizirane turističke ture, no njemu nisu bile potrebne.

Najneudobnija stolica na svijetu

Inače, kreator Željeznog trona George R.R. Martin blisko je surađivao s umjetnikom Marcom Simonettijem kako bi dobio sliku svoje vizije najneudobnije stolice na svijetu.

- Zasjesti na ovaj stolac bio je predivan osjećaj, vrlo moćan. Htio sam obići sva mjesta gdje se snimala serija, a u tom naumu sam i uspio. Bio sam u gradu gdje su se snimale baš konkretno scene samog grada, ali i na Lokrumu gdje osim što se nalazi replika stolice, snimljena je i scena Qartha. - nastavlja nam pričati Domagoj.

Na naše pitanje koji mu je najdraži lik u čitavoj seriji kaže:

- Definitivno Tyrion Lannister jer puno pije i jako je inspirativan. - kaže Domagoj kroz smijeh. Međutim, vjerojatno lik koji bih najviše želio biti je Jon Snow zbog njegove požrtvovnosti, hrabrosti i želje da svi prežive, a to su osobine kojima se i privatno divim.

Komentari