"Krugovi" osvojili posebnu nagradu žirija na Sundanceu

Objavljeno: 27.01.2013. 20:24

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Foto: Filmski.net

Film Krugovi, hrvatska manjinska koprodukcija u režiji srpskog redatelja Srdana Golubovića, osvojio je posebnu nagradu žirija u međunarodnoj konkurenciji igranog filma na Sundance Film Festivalu.

Dodjela nagrada održana je sinoć, 26. siječnja u Park Cityju. Nagradu je preuzeo redatelj Golubović koji se zahvalio Festivalu i ekipi filma na podršci. Osim redatelja, film su na Sundanceu predstavili glumac Leon Lučev koji u filmu tumači jednu od glavnih uloga, producenti Jelena Mitrović i Boris T. Matić te scenaristi filma Melina Pota Koljević i Srđan Koljević.

"Krugovi" su priča o petoro ljudi koje je povezao tragičan događaj. Tri paralelne priče odvijaju se u Beogradu, njemačkom gradu Haleu i Trebinju prateći likove koji se dvadeset godina poslije suočavaju s prošlošću.

Uz Leona Lučeva, u glavnim ulogama pojavljuju se još Aleksandar Berček, Nebojša Glogovac, Hristina Popović i Vuk Kostić. Film je nastao kao koprodukcija Srbije, Hrvatske, Slovenije, Njemačke i Francuske, a hrvatski producent filma je Boris T. Matić iz producentske kuće Propeler Film.

U veljači će "Krugovi" biti prikazani u programu Forum Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu.

Ove godine Sundance Film Festival održavao se od 17. do 27. siječnja, a veliku nagradu žirija (Grand Jury Prize) u međunarodnoj konkurenciji osvojio je južnokorejski film "Jisuel" redatelja Muela Oa.

Izvor: Filmski.net

Komentari