Lana: Rasplesani crnci bili su moja najveća inspiracija

Piše: evz/VLM

Objavljeno: 15.01.2011. 16:53

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:07

Foto: Andrej Svoger / CROPIX

Umjesto da čezne za plesom gledajući ga na filmovima ili plaćajući privatne instrukcije, Lana Jurčević pokrenula je vlastiti biznis pa sad u svom studiju svakog tjedna pleše za što bolju liniju, smišlja koreografije i motivira druge polaznice na treninzima.

Da je zagrebačka pjevačica zaljubljena u pjesmu i svojeg 19-godišnjeg dečka Fabijana, studenta Zagrebačke škole ekonomije i menadžmenta, “zvonili” su svi mediji, zbog čega se zaboravilo da je njezina najveća ljubav oduvijek bila – ples. Tom aktivnošću 26-godišnjakinja se bavi odmalena, a svoje umijeće javnosti je pokazala i u drugoj sezoni emisije “Ples sa zvijezdama”, gdje je s partnerom Hrvojem Kraševcem dogurala do finala showa.

Prvi ples za mamu Esmu

– Kao djevojčica vodila sam priredbe, imala sam svoju plesnu grupu, ali i svoj girl bend s kojim sam snimila i neke spotove u kućnoj radionici. Bit će zanimljivo jednog dana izvući tu snimku odnekud – prisjeća se Lana i otkriva da je prve korake u ritmu tek sramežljivo pokazivala mami Esmi.

No, kad je odrasla i izašla na glazbeni put, svoju je ugodu odlučila spojiti s korisnim pa je ples pretvorila u tjelovježbu otvorivši plesni studio koji je jednostavno nazvala La’ Studio.

– Dok sam prije nekih osam godina u Londonu na koledžu učila engleski jezik, plesala sam trbušni ples koji me odmah fascinirao – prepričava Lana.

– Sjećam se da me se posebno dojmila jedna dvorana, u kojoj su crnci plesali hip hop, a bila je sva ostakljena tako da smo svi u prolazu mogli gledati njihove savršeno usklađene korake. Stakla su bila potpuno mokra od vrućine i vlage koja je nastajala, a ja sam buljila u njih a da nisam ni trepnula i tako dvaput tjedno po dva sata – govori tumačeći odakle joj želja da otvori školu plesanja.

Umjesto da nosa naslonjenog na prozor čeznutljivo gleda u rasplesane noge drugih, L. Jurčević danas redovito pleše pa čak i radi programe i koreografije za druge rekreativce.

– Možda to jest malo sebično od mene, ali formirala sam grupe po tome što bih ja voljela trenirati a da mi ne dosadi. Uzela sam u obzir i svoje prijateljice, i mamu, i susjedu i pokušala napraviti programe na koji mogu ići i one. I da im pritom bude zabavno raditi na kondiciji i tijelu – kaže.

Ne bi li svoju strast prenijela na druge te pokazala kako održava zavidnu figuru, svim Zagrepčankama do kraja siječnja odlučila je pokloniti besplatne treninge.

Izluđivanje dečka

– Bilo da su zainteresirane za zumbu, MTV dance ili dance mix, dovoljno je samo da se požure na Zagrebački velesajam i rezerviraju si termin – objašnjava tajnovito se smješkajući. Jer, iako to ne želi izgovoriti, ples joj je pomogao da iskleše svoje tijelo, održi se u formi, ali i da zavodljivim seksi pokretima svakodnevno “izluđuje” svojeg izabranika.


Agencija VLM

FOTO: Andrej Svoger / CROPIX



Komentari