Može li se spol djeteta odrediti po obliku trbuha?

Objavljeno: 03.01.2013. 20:17

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Foto: Ilustracija

Ako je trbuh okrugao i visok, onda je dječak, a ako je trbuh širok i nizak, onda je djevojčica.Oblik trbuha trudnice nema apsolutno nikakve veze s spolom djeteta, piše Mojezdravlje.net.

Ako je u trudnice velik trbuh, onda će biti dječak

To uvjerenje je psihološka pretpostavka. Muškarci najčešće krupniji od žena, iako srećemo puno suprotnih slučajeva. Ista situacija se događa i u maternici. Veličina trbuha ovisi isključivo o težini ploda. A težina ploda je uvjetovana genetikom, prehranom trudnice i hormonima.

Spol bebe može se odrediti po obliku trbuha

Ako je trbuh okrugao i visok, onda je dječak, a ako je trbuh širok i nizak, onda je djevojčica. To nema apsolutno nikakve veze s spolom djeteta. Oblik trbuha isključivo ovisi od stanja mišića trbuha, hormona odgovornih za opuštanje zdjeličnih zglobova i težine žene.

Ako je trudnica stalno gladna, roditi će dječaka

To je djelomično točno. Apetit raste pod djelovanjem muških hormona testosterona. Ali oni mogu biti u organizmu neovisno od spola djeteta. Osjećaj gladi se povećava i kada je plod krupniji nego obično. Ali to ne mora značiti da će se obvezno roditi dječak.

Spol bebe ovisi od težine buduće mame

Težina majke doista utječe na spol bebe, jer je za razvoj dječaka potrebna veća količina hranljivih tvari. Istraživanjima je potvrđeno da žene koje su prije trudnoće težile manje od 54 kilograma uglavnom rađaju djevojčice, dok žene koje su prije trudnoće imale preko 54 kilograma, rađaju dječake. Ipak, riječ je samo o statističkim podacima, pa vam nitko neće garantirati kojeg spola će biti vaše dijete, bez obzira na vašu težinu.

Mladi roditelji češće imaju dječake, a stariji djevojčice

Znanstvenici su uočili tu činjenicu, ali ona nije uvijek točna. S godinama dolazi do hormonalnih promjena u organizmu i to može da utjecati na spol djeteta. Ali se ipak kod svakoga to dešava drugačije.

Izvor: Mojezdravlje.net

Komentari