"Valentinovo uz klape" u novomarofskom Kulturnom centru Ivan Rabuzin

Objavljeno: 14.02.2013. 12:32

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Foto: radionovimarof.hr

U subotu, 16. veljače u velikoj dvorani Kulturnog centra Ivan Rabuzin u Novom Marofu održat će se manifestacija "Valentinovo uz klape", pod medijskim pokroviteljstvom Varaždinskog tjednika.

Nastupit će klape Dingač (Pelješac), Škrlet (Kutina), Sagena (Zagreb) i Bistrica (Marija Bistrica), a pridružit će im se ženska i muška vokalna skupina KUD-a Novi Marof, te tamburaški sastav Kumovi iz Novog Marofa.

Muška vokalna skupina KUD-a "Marof" osnovana je u veljači 2006. godine i ovih dana obilježit će sedam godina rada i postojanja. Za to vrijeme u radu je sudjelovalo trinaest pjevača, a trenutno ovu skupinu ili "klapu" čini osam aktivnih pjevača.

Do današnjeg dana nemaju svoje ime, a nisu ni željeli da ih se predstavlja kao pjevačku klapu, već kao mušku vokalnu skupinu. Naravno, klapa su u svakom pogledu, jer bez dobrih emocija, volje i znanja ne bi funkcionirali sve te godine.

-Klapski pjevači će vam često reći da je klapu puno teže održati nego osnovati. Stoga, čestitke našim pjevačima što su se održali i što iz godine u godinu imaju sve više nastupa, rekao je za radio Novi Marof Ratko Kadović, glazbena legenda Novog Marofa i osnivač "klape". Odlučili su tako dečki povodom Valentinova razveseliti domaću publiku i pripremiti jedan nezaboravan doživljaj.

Komentari