Dinamo, Crvena zvezda i 80.-te

VIDEO: Objavljen trailer za prednastavak 'Metastaza' u kojem Rene Bitorajac tumači mladog Krpu

hrt.hr

Objavljeno: 10.06.2016. 12:58

Zadnja izmjena: 10.06.2016. 13:00

Foto: HAVC

Šest godina nakon 'Metastaza' redatelja Branka Schmidta, objavljen je teaser za film koji predstavlja njihov prednastavak, film naziva ZG 80. Prednastavak zato što se u filmu pojavljuje lik Krpe kojeg je u Metastazama sjajno utjelovio Rene Bitorajac. Upoznat ćemo mlađeg Krpu, člana Bad Blue Boysa koji s prijateljima, potkraj 80-ih, odlazi na utakmicu Crvena zvezda-Dinamo u Beograd. 

Buba, Fićo, Kizo, nekoliko članova Bad Blue Boysa i torcidaša te mladi Krpa kreću u avanturu života. Igraju Crvena zvezda i klub koji vole više od mame, i to u Beogradu, taman dok je Jugoslavija govorila svima bye bye. 

Početak je to priče čiji scenarij, baš kao u Metastazama, potpisuju Ivo Balenović, koji nikad nije bio navijač, i Robert Cukina, koji je sve događaje iz filma doista proživio u svojoj navijačkoj karijeri. Redatelju Igoru Šeregiju ovo je prvi dugometražni film.

Puno akcije, ali i komičnih situacija isprepleće se u filmu o navijačima bez uljepšavanja, a mnogi od likova u filmu inspirirani su stvarnim legendama Bad Blue Boysa. Lik koji će i šire mase podsjetiti na jednu stvarnu osobu jest mladi Zvonkec.

 

Komentari