utrka miješanih cesta

Održan 9. Priločki MTB maraton sa 36 najhrabrijih biciklista

Grad Prelog

Objavljeno: 28.05.2017. 16:26

Zadnja izmjena: 28.05.2017. 16:49

Prošle je subote održan 9. Priločki MTB maraton. Riječ je o teškoj utrci koja je mješavina ceste, makadama, teških uspona i dugih ravnih dijelova. Priločki maraton je najbrojnije natjecanje u organizaciji Biciklističkog kluba Prelog.

Na startu Velikog priločkog MTB  maratona okupilo se 36 najhrabrijih biciklista među njima našla se i jedna natjecateljica Ružica Pahor. Oni su prihvatili izazov vozeći rutu dugu do 180 kilometara na potezu od Preloga preko Kalnika do Ivanščice i Mohokosa pa natrag u Prelog. Pobjednik ovogodišnjeg velikog maratona je Josip Meštrić iz BK Maraton Kreidler Novog Marofa. Najbolji su nagrađeni zasluženim novčanim nagradama i peharima.

Na malom priločkom maratonu ove godine natjecalo se 31 natjecatelj i 4 natjecateljice. Osamdesetak kilometara dugu rutu do Kalnika preko Ljubelja Kalničkog i Drenovca pa natrag u Prelog prvi je izvozio Borna Vidović iz Martijanca. Od žena koje su vozile Mali maraton prva je na cilj stigla Ivana Horvat iz BK Đurđevac. 

-  Na ovogodišnjem maratonu sudjelovalo je neznatno manje sudionika u odnosu na lani. Svi su odvozili zadane rute osim jednoga koji je morao odustati jer mu je natjecanje bilo preveliki izazov, a tri sudionika odustala su zbog tehničkog kvara na biciklu. Zahvaljujem ovim putem članovima Gorske službe spašavanja, policiji i preloškom Moto klubu Ren Ban koji su nam pomogli oko provedbe u djelo ovog našeg natjecanja. Zahvalu upućujem i brojnim volonterima članovima našega kluba i sponzorima kao i svima koji su omogućili ovo događanje, istaknuo je predsjednik BK Prelog Robert Mikec.

Komentari