četiri dana programa

PRELOG Bajke, Vlatko Štampar i današnji Trivia kviz dio su 'Noći knjige 2017'

Objavljeno: 24.04.2017. 16:46

Zadnja izmjena: 24.04.2017. 16:50

Foto: Grad Prelog

Sve od petka se u Knjižnici i čitaonici Grada Preloga održavaju razna kulturna događanja koja su zainteresirala građane svih uzrasta, a sve kako bi se prigodno obilježila manifestacija 'Noć knjige 2017.'

Tako su u petak najmlađi posjetitelji uz pripovjedačicu bajki Sandru Vukoja otputovali u svijet bajki, dok je u večernjim satima prisutne dobro nasmijao popularni stand up komičar Vlatko Štampar.

Također je dodijeljena i nagrada Najvolonteru knjižnice, a koja je ove godine pripala Hrvoju Sokaču. U sklopu ovogodišnjeg programa danas će se održati i Trivia kviz koji već tradicionalno okuplja zaljubljenike u kvizaška natjecanja kojem se priključuju i osobe treće životne dobi, kao i osobe s invaliditetom.

Okosnicu ovogodišnje Noći knjige čine dva iznimno važna datuma, jedan je 'Dan hrvatske knjige' koji se obilježava 22. travnja u spomen na Marka Marulića i dovršetak 'Judite', dok je drugi važan datum 23. travanj, koji je pak Svjetski dan knjige i autorskih prava i ujedno datum kada su umrli Miguel de Cervantes i William Shakespeare.

 

 

 

Komentari