bračni par iz trnovca

50 godina u dobru i zlu: Anđelka i Pero Novak proslavili zlatni pir

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 24.07.2017. 10:09

Zadnja izmjena: 24.07.2017. 12:35

Nakon što se u današnje vrijeme prema statistikama svaki treći brak u Hrvatskoj raspada, lijepo je vidjeti par koji je zajedno, u dobru i zlu izdržao punih 50 godina! Naime, Anđelka i Pero Novak iz Trnovca prije nekoliko dana proslavili su zlatni pir.

Iako su oboje radili u Varteksu, nisu se poznavali, a ''kobni susret'' dogodio se jednog jutra davne 1966. na varaždinskom placu. Kako priča Anđelka, ona se sudarila s Perom, a nakon toga su se počeli slučajno susreti po dućanima. Ova ljubavna priča počela je nakon što je Pero bio uporan, ali kako nam govore, sudbina je tu također uplela svoje prste.

Vjenčali su se samo nakon godinu dana, ali niti tu nije išlo sve po špagi. Kako nam govore, došlo je do neke zbrke kod matičara i nisu se mogli vjenčati, a svi su već gosti bili pozvani i sve je bilo organizirano. Kako ne bi iznevjerili goste, njima su rekli da su se vjenčali, a to su zapravo učinili par dana kasnije.

Inače, pošto su njihovi vjenčani kumovi pokojni, poklon za godišnjicu,( vjenčani list i slike)  dao im je sin od kumova, Davor Krušelj.

Pero je inače devet godina stariji od Anđelke i iza sebe ima dvoje djece iz prvog braka, a zajedno imaju kćer. Kada se sve to zbroji, imaju sedmero unučadi i osam praunučadi.

Na naše pitanje koji je recept za sretan brak, odgovaraju:

- Potrebna je ljubav, solidarnost i kompromis. Također, vrlo je bitno razgovarati i rješavati probleme.- poručuju Anđelka i Pero i nadaju se kako će zajedno proslaviti i platinasti pir, odnosno 60 godina braka.

 

 

Komentari