Anketa eVaraždina: Cingula 33 posto glasova, slijede Habuš i Ilčić

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 17.05.2013. 17:12

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:16

Proteklih tjedan dana čitatelji eVaraždina mogli su sudjelovati u predizbornoj anketi o lokalnim izborima 2013. godine.

Ponuđeni su bili svi kandidati za načelnike i gradonačenike svih općina i gradova Varaždinske županije, a glasovanje je bilo anonimno.

U anketi je sudjelovalo 1168 čitatelja, koji su bili raspoređeni u sljedeće dobne skupine:
- 18-30 godina:   444    38%
- 30-40 godina:   321    27%
- 40-50 godina:   236    20%
- 50-60 godina:   127    11%
- 60-100 godina:   40     3%

Za gradonačelnika Grada Varaždina kandidiralo se šest kandidata, od kojih je u našoj anketi najviše glasova - 33%, dobio Marijan Cingula (Nezavisni kandidat). Goran Habuš (Koalicija HNS-SDP-HSU-HSLS) dobio je 22% glasova, a Ladislav Ilčić (Hrast) 20% glasova.

Slijede Zlatan Avar (Nezavisni kandidat) sa 16% glasova, Mirjana Kolarek-Karakaš (Koalicija HSS-HSP-ZS-ZDS-DKS-ABH-ZELENA LISTA) sa 6% te Božidar Kolarić (Hrvatski Laburisti - stranka rada) s 3% glasova.

Prema anketi, u Gradu Ivancu najviše glasova osvojio je Vladimir Lacković (HDZ) - 44%, u Gradu Lepoglava Robert Maček (HDZ) - 57% glasova, u Gradu Ludbregu vodeći su, s jednakim brojem glasova - 43%, Dubravko Bilić (Koalicija SDP-HNS-HSU) i Igor Franolić (Koalicija BUZ-DC-HDZ-HSS-HSP), u Novom Marofu najviše glasova dobio je Siniša Jenkač (Koalicija HDZ-HSP AS-BUZ) - 70%, a u Varaždinskim Toplicama Josip Marčun (Koalicija ABH-HSS-ZS-ZDS-ZELENA LISTA) s 38% glasova.

Favoriti za općinske načelnike, prema glasovima čitatelja u anketi, su sljedeći:

U općini Bednja najviše je glasova dobila Marija Kolačko (HDZ), u općini Beretinec Igor Kos (Koalicija HNS-SDP-HSU), u općini Breznica Stjepan Krobot (Koalicija HSS-HDZ), u općini Breznički Hum Božo Šćuric (HDZ).

Najviše glasova u općini Cestica dobio je Mirko Korotaj (Koalicija HNS-SDP), u općini Donja Voća Krunoslav Jurgec (HDZ), u općini Gornji Kneginec Goran Kaniški (Koalicija HDZ-HSS-DKS), dok su u općini Jalžabet favoriti Mirko Magić (Koalicija HDZ-HSS-HSU) i Krunoslav Sokol (Nezavisni kandidat) s istim brojem glasova.

U općini Klenovnik najviše je glasova dobila Sanda Golub (HSS), u općini Ljubešćica izjednačeni su Ivica Gotić (Koalicija HNS-SDP-HSU) i Nenad Horvatić (HDZ), kao i dvojica kandidata u općini Mali Bukovec: Darko Marković (Koalicija HSS-HDZ-HSP) i Zvonko Zadravec (Koalicija SDP-HNS-HSU).

U općini Martijanec favorit je Dragutin Valjak (HDZ), u općini Maruševec izjednačeni su Ivan Šagi (Koalicija HSS-HDZ) i Josip Špoljar (Nezavisni kandidat), u općini Petrijanec najviše glasova dobio je Vladimir Kurečić (Koalicija HDZ-HSS-HSLS), a u općini Sračinec Božidar Novoselec (Koalicija HNS-SDP-HSU).

Najviše glasova u općini Sveti Đurđ dobio je Josip Jany (Koalicija HNS-SDP-HSLS-HSU), u općini Sveti Ilija  izjednačeni su Krunoslav Blaži (Koalicija HNS-SDP-HSS-HSU) i Marin Bosilj (HDZ), u općini Trnovec Bartolovečki vodeći je Zlatko Šantavec (Koalicija HDZ-BUZ), te u općini Veliki Bukovec Zvonko Hlebar (Koalicija HNS-SDP-HSU).

U općini Vidovec favorit je Bruno Hranić (Koalicija HDZ-HSLS-HSU), u općini Vinica jednak broj glasova dobili su Mirko Jurič (Koalicija HNS-SDP-HSLS-HSU) i Marijan Kostanjevac (HDZ), a u općini Visoko izjednačeni su Dragutin Mateković (HDZ) i Anđelko Tukša (HSS).

Komentari