Vlasnik "Črlenog lajbeka" unajmio "Aquacity"

Objavljeno: 13.04.2011. 14:19

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Problemi zaposlenika „Aquacitya“ uskoro bi trebali postati prošlost, a varaždinsko kupalište trebalo bi ponovno postati drago gastronomsko, kupališno i sportsko okupljalište Varaždinaca. Danas je naime održana licitacija za najam „Aquacitya“ koja je uspješno odrađena.

Interes za najam „Aquacitya“ iskazali su varaždinska ugostiteljska kompanija Gastrocom i ugostiteljski obrt Roginek iz Križanca, a najam je, možda malo i iznenađujuće, pripao obrtu Roginek.

Zamjenik varaždinskog gradonačelnika Slobodan Mikac istaknuo je da je obrt Roginek pristao na sve uvjete iz natječaja, odnosno da će preuzeti sve zaposlenike „Aquacitya“, omogućiti besplatno kupanje na kupalištu i uložiti u obnovu restorana, a pristali su i na cijenu najamnine iz natječaja.

- U sezoni će obrt Roginek plaćati najam od 10 tisuća kuna mjesečno, a van sezone 5 tisuća kuna. Obvezali su se i da će uložiti značajna sredstva u obnovu restorana. Ugovor o najmu trebali bi potpisati u sljedećih nekoliko dana, možda već u petak, a „Aquacity“ bi ponovno trebao početi raditi već krajem ovog ili početkom sljedećeg mjeseca – rekao nam je Mikac.

Dražen Roginek se inače više od 20 godina bavi ugostiteljstvom, a već 16 godina vodi uspješni ugostiteljski objekt „Črleni lajbek“ u Križancu. Nije želio previše komentirati licitaciju za najam i svoje planove vezane uz „Aquacity“ dok se ne završi procedura i ne potpišu svi ugovori.

- Ako sve prođe u redu, zadržat ćemo sve zaposlenike, osvježiti, obnoviti i modernizirati lokal i krenuti s poslom. Osobno smatram da projekt „Aquacity“ ima veliki potencijal i da od „Aquacitya“ svi možemo imati koristi – naglasio je Roginek.

Sindikalni predstavnik zaposlenika „Aquacitya“ Franjo Veble, kao svaki pravi sindikalist, po prirodi je oprezan i teško ga je samo tako oduševiti.

- Pozitivno je da je najam dobio obrt koji je porezno čist i ima iskustva u ugostiteljstvu i drago mi je da je vlasnik ambiciozan. No, ne želim ništa prejudicirati. Ne znam hoće li svi zaposlenici prihvatiti nove ugovore o radu koje im moraju ponuditi, a tu je i pitanje nekakvih dugovanja koja grad ima prema njima. U ponedjeljak imam sastanak na kojem ću razgovarati sa zaposlenicima o tome i tek nakon tog sastanka ćemo vidjeti jesmo li zadovoljni ili ne – rekao nam je Veble.



Komentari