Beretinec: Upitno daljnje sufinanciranje poštanskog ureda

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 14.07.2013. 18:21

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Općina Beretinec uputila je poziv mještanima da izraze svoje mišljenje i prijedloge o poštanskom uredu u Beretincu.

Naime, Hrvatska pošta i Općina Beretinec sklopile su u rujnu 2012. godine Ugovor o sufinanciranju rada nerentabilnog poštanskog ureda, koji je potpisan na neodređeno vrijeme. Tim ugovorom Općina je iz proračuna dužna za 2011. godinu Hrvatskoj pošti nadoknaditi njihov gubitak u poslovanju u iznosu od 49.753 kuna, objavljeno je na internetskim stranicama općine.

Također je navedeno kako je nedavno došao i novi dopis u kojem HP traži da im Općina nadoknadi gubitak za 2012. godinu u iznosu od 22.000 kuna. Načelnik općine Beretinec Igor Kos stoga je uputio poziv svim mještanima da daju svoje mišljenje i prijedloge o budućnosti poštanskog ureda, uz pitanje treba li ga i dalje sufinancirati ili ga zatvoriti i prenamijeniti prostor.

- S našim proračunom i pod ovakvim uvjetima daljnje sufinanciranje nije izvedivo, morat ćemo tražiti neko drugo rješenje - rekao je načelnik Igor Kos. Napomenuo je kako od Hrvatske pošte nisu dobili financijsko izvješće već samo dopis o nadoknadi gubitka te najavio kako će konačnu odluku donijeti nakon detaljnih analiza.

- Mještani koji su nam se do sada javili uglavnom se izjašnjavaju za zatvaranje poštanskog ureda. Odluku o budućnosti poštanskog ureda u Beretincu donijet će Općinsko vijeće na svojoj sjednici početkom jeseni - zaključio je Kos.

Komentari