Biskup Mrzljak potpisao zahtjev za raspisivanje referenduma o braku

Objavljeno: 20.05.2013. 10:03

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:16

Foto: Biskupija-varazdinska.hr

Varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak sa svojim suradnicima u nedjelju 19. svibnja, prije misnog slavlja proslave svetkovine Duhova, ispred katedrale u Varaždinu na štandu građanske inicijative "Uime obitelji" potpisao je zahtjev za raspisivanje referenduma o braku i time podržao ovu građansku inicijativu.

U proteklih tjedan dana na štandovima ispred katedrale zahtjev je potpisalo više stotina građana. Na području grada Varaždina štandovi građanske inicijative "Uime obitelji" nalaze se na nekoliko lokacija, a zahtjev se može potpisati i na mnogo mjesta u ostalim župama diljem Varaždinske biskupije.

Prigodom potpisivanja zahtjeva varaždinski biskup izjavio je predstavnicima medija kako je "važno čuvati tradicijske i opće ljudske, a posebno kršćanske vrijednosti, kao što je brak između muškarca i žene. To je važno naglasiti u ovo vrijeme kada se ta temeljna institucija želi obezvrijediti i omalovažiti, a ona nam je zapravo jedini spas ako pogledamo sasvim naravno po demografskom pitanju. U Hrvatskoj je sve manje stanovnika. Gdje će se oni rađati ako ne u obitelji između muškarca i žene?", upitao se na kraju biskup Mrzljak.

Komentari